Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 17:09

Через брак стоянок машини паркують на дитмайданчиках

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  У дворі будинків №№10, 12, 12а на бульварі Богдана Хмельницького в полтавському мікрорайоні Левада городяни щодня ставлять 40–50 легковиків. Через брак місця деякі машини припарковують на газонах
У дворі будинків №№10, 12, 12а на бульварі Богдана Хмельницького в полтавському мікрорайоні Левада городяни щодня ставлять 40–50 легковиків. Через брак місця деякі машини припарковують на газонах

"Машинами заїжджають прямо на дитячі майданчики, — обурюється полтавка Валентина Мороз, 51 рік. У дворі на розі вул. Калініна і Грушевського в Полтаві вона гуляє з онуком. — Деякі люди позагороджували свої двори, а водії їдуть через клумби. Під вікнами будинків миють машини".

По всьому двору між гойдалками видно глибокі сліди від коліс. Бордюри поламані. Так навколо більшості багатоповерхівок Полтави.

— У нас усе щодня заставлено машинами. Вихлопи, бензин, дихати нічим. Жінка з нашого двору просила не ставити під її вікнами, то їй пригрозили — як не закриє рота, поб"ють скло, — скаржиться пенсіонерка з першого під"їзду на вул. Калініна, 6. Боїться називати своє ім"я. — Три роки тому сусід здавав машиною назад і не побачив мене. Тепер маю чотири переломи хребців. Сподівалася на його порядність, та допомоги не дочекалася.

На клумбі перед будинком на вул. Грушевського, 5 стоять "газель" і легковик. Поряд грається 2-річна Настя. За нею наглядає матір Інна Кулик, 32 роки.

— Особливо багато машин уночі. Проблема, що гаражів нема і стоянок мало, — нарікає Інна. — Мій чоловік Олександр щодня відвозить автомобіль на стоянку до Кагамлика. Це в іншій частині міста, ближче не знайшли. Незручно в дворі лишати, бо тут діти гуляють такі, як наша донька. Та і крадіїв боїмося.

Інна каже, де паркуватися знайшли не одразу.

— Стоянки переповнені, задорогі й незручно розташовані. За місяць платимо до 180 гривень у залежності від місця, — веде далі жінка. — Треба, щоб наша влада зробила багатоярусний паркінг, як у Європі робиться.

Місця на деяких автомайданчиках чекають півроку.

— Поставити машину — проблема, — пояснює директор автостоянок "Лотос" і "Радуга" на вул. Фрунзе в Полтаві Руслан Радьковський, 30 років. — Тепер стоянки тільки закриваються, нових ніхто не ставить. Із 1 січня одну закрили на старому Подільському ринку, іншу — в районі Алмазного заводу. Видно, комусь площі потрібні.

На стоянці Радьковського 110 місць для авто. Усі зайняті. Абонемент на місяць коштує 150 грн для легковиків, 180 грн — для бусів. 70% клієнтів — постійні.

— Новачків записуємо в чергу. Окремо тримаємо для гостей, яким треба поставити машину на кілька днів. Раніше відсотків 20 людей узимку йшли в гаражі чи в інші теплі приміщення. Тепер вони бояться втратити місце.

На автомобілістів скаржаться комунальники.

— До контейнерів зі сміттям не можемо під"їхати, бо вони заставлені автомобілями. Найчастіше у "спальних" мікрорайонах Алмазний і Левада, — говорить начальник комунального автотранспортного підприємства N1628 Михайло Наришкін, 54 роки.

Торік дозволи на будівництво автостоянок у Полтаві одержали десять підприємств. Цього та наступного року мають збудувати 12 стоянок. Із них шість — на кілька поверхів.

— Ми подали два ескізи стоянки з технічним обслуговуванням на вулиці Бідного, 5. У першому — п"ять ярусів, а в другому — сім, — каже президент корпорації "Полтавабудінвест" Ігор Михайлюк. — Будівництво плануємо розпочати в другому півріччі. Але все залежатиме від інвесторів. Гроші вкладатимуть майбутні власники паркувальних місць.

Зараз ви читаєте новину «Через брак стоянок машини паркують на дитмайданчиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути