середа, 30 січня 2008 16:13

Бомжі спалили Світлані Набойченко квартиру

У ніч на 29 січня в будинку по вул. Стешенка, 1 полтавського мікрорайону Алмазний загорівся підвал. Із нього вогонь перекинувся на дві квартири першого поверху.

О 13.00 біля під"їздів зібралися жителі п"ятиповерхівки. Обговорюють пригоду.

— Ми попрокидалися в три часа ночі від диму та шуму, — розповідає 47-річна Ольга Єгорова, жителька четвертого поверху. — Тут стільки диму було, що всім вистачило. Три бомжа в підвалі сиділи. Двох обвуглених витягли, а живого наші люди впіймали і били. Вони ж там грілися й матраци підпалили. Дим валив звідти, — показує на обвуглені вікна підвалу.

Квартира N62 згоріла вщент, у 83-й обгоріла кімната. Будинок відключили від газу та електроенергії.

Вхідні двері двокімнатної квартири N62 відчинені. Приміщення задимлене. На кухні розмовляють дві жінки.

— Погоріло все. Домоуправлєніє вже мені вікно робить, — плаче господиня 68-річна Світлана Набойченко. — У два часа ночі проснулася од того, що дихать нічим було. Бігом накинула гамаші, кофту і вискочила. Паспорт тільки взяла й документи на хату. Пожарка тушила підвал, а в мене в цей момент хата горіла.

— Стіки одьожі було, все згоріло, — плаче сестра Світлани Дмитрівни Галина Свічкаренко, 70 років.

Господиня веде до залитої водою кімнати. На підлозі до 30 обвуглених банок із консервацією, стіни чорні, вимикачі, розетки і люстра розплавилися. Згоріли меблі й особисті речі.

— Дві іконки мої старинні згоріли. Їх із покоління в покоління передавали, — скаржиться Світлана Дмитрівна. — Оце одна диван-кровать осталася, та вона теж обгоріла.

Світлана Набойченко зазнала збитків щонайменше на 30 тис. грн. Жінка 36 років пропрацювала кухарем у тресті їдалень. Після пенсії 9 років була прибиральницею Полтавського технікуму нафти і газу. Чоловік Віктор Матвійович помер 8 років тому.

Деякий час Світлана Дмитрівна житиме в 44-річного сина Юрія у приміському селі Макухівка. До кінця ремонту жінці обіцяють надати тимчасове житло в гуртожитку.

У квартирі N66, що над помешканням Світлани Дмитрівни,  полопалися шибки в одній із кімнат.

— Щастя, що ми живі, — 44-річний Ігор Федоренко показує на скло. Він із дружиною Оленою та донькою Ларисою прокинувся від чаду. — Дим ішов із підлоги. Похапали сумки з речами і побігли надвір. Приїхала пожежна машина. Годину гасили підвал, а потім я обійшов дім і побачив, що горить квартира під нами. Воно б і нас захватило.

Федоренки кажуть, що не раз скаржилися на бомжів у ЖЕД N2 і міліцію. Та безрезультатно.

У будинку це третя пожежа через бомжів. Торік у грудні вони підпалили шину в підвалі, а 2 січня — старий диван. Тоді пожежники ліквідували вогонь.

— Ми знали, що там бомжі жили. Ганяли їх. Та вони все одно лазили, — каже Світлана Набойченко. — Просили в ЖЕКа двері якісь поставити. Однак на нас не зважали.

— Поширенню вогню сприяла захламленість підвалу. Жителів будинку довелося евакуювати, бо виявили, що отвори для дротів у плитах не зацементовані. Через це швидко загорілася квартира Набойченко і продимілися інші, — розповідає помічник начальника Головного управління МНС області Світлана Наталенко.

Кажуть, що один із мешканців будинку не хотів виходити. У нього померла дружина. На час пожежі вона лежала у труні.

Бомж, який вижив, перебуває в обласній лікарні.

— Він учадів, але з ним усе нормально, — розповідає начальник відділу зв"язків із громадськістю обласної міліції Юрій Сулаєв. — Покарання чоловікові загрожуватиме лише, коли доведуть, що це умисний підпал. Ми знаємо, що бомжі палили в підвалі газети і старі речі, щоб зігрітися.

Зараз ви читаєте новину «Бомжі спалили Світлані Набойченко квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути