Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 18:24

Андрій Веревський попав до списку найбагатших людей України

 

Полтавець Андрій Веревський володіє статками понад $900 млн. Про це пише журнал "Кореспондент". Він утретє оприлюднив список 50 найбагатших людей України. Цьогорічний список з $31,1 млрд очолив Рінат Ахметов.

Член партії Всеукраїнське об"єднання "Батьківщина" Андрій Веревський володіє контрольним пакетом акцій підприємства "Кернел Груп". Воно виготовляє олію та майонези "Щедрий дар", "Стожар", "Любонька". Рік тому "Кернел Груп" підписала ліцензійну угоду з новокаховським товариством "Чумак". Після чого отримала право виробляти та реалізовувати бутильовану олію з однойменною назвою. Ця угода зробила Веревського монополістом у галузі виробництва олії.

Веревський володіє трьома маслопереробними заводами, цього року починає будівництво четвертого в Миколаївській області. У його корпорацію входять 40 елеваторів, 30 тис. га пашні.

Андрій Веревський 25 липня святкує своє 34-річчя. Народився в Полтаві. Із 19 років працював у державній компанії "Хліб України" в Полтаві, був заступником директора. Потім працював на підприємствах "Зернопроект" і "Трансагроінвест". Також на посадах заступника директора. Із 2001-го —консультант французької фірми "Луїс Дрейфус негос" у Києві. 2001–2002 — голова спостережної ради товариства "Соняшник" (Полтавський олійно-екстракційний завод). 2000 року закінчив Оксфордський коледж. Через рік отримав бакалавра з агрономії в Національному аграрному університеті.

Нині мільйонер живе в Києві. Одружений, має трьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Веревський попав до списку найбагатших людей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути