вівторок, 16 вересня 2008 19:49

Анатолій Котляр зробив ескіз пам"ятника Глобі

До Дня міста, 27 вересня, в райцентрі Глобине планували встановити пам"ятник засновникові населеного пункту, козацькому писареві Іванові Глобі. Для нього обрали місце — у центрі, неподалік Михайлівської церкви Московського патріархату. Але в міському бюджеті на скульптурну споруду не знайшли грошей, каже мер Глобиного Сергій Ковнір.

— Я вже стільки проїздив із Чикалівки Кременчуцького району в Глобине, а договору зі мною так і не підписали. Тільки витратився на проїзд, — говорить член Cпілки художників України Анатолій Котляр, 68 років. Він виготовив ескіз пам"ятника Іванові Глобі. — Скульптуру треба робити місяців три. Я б і зробив. Та хто ж без договору працюватиме?

Від Чикалівки до Глобиного майже 70 км. Напряму не доїхати. Потрібно пересідати в Кременчуці на інший автобус. Дорога в один кінець обходиться в 12 грн.

Нині в Глобиному навпроти будинку культури ім. Кірова стоїть пам"ятний знак-камінь засновникові міста. Його поставили 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Котляр зробив ескіз пам"ятника Глобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути