вівторок, 13 травня 2008 19:12

Алею тоталітарних символів створять у Семенівці

Питання перенесення пам"ятників Леніну в Семенівському районі перебуває на стадії вивчення. 21 березня голова райдержадміністрації Григорій Пипич видав розпорядження про демонтаж монументів.

— Районна рада вважає рішення незаконним, — каже її голова Валерій Книш. — На сесії депутати розглянули це питання. Обговорили не в політичній площині, а з точки зору законності.

Райрада дотримується позиції, що деякі пам"ятники потрібно демонтувати, бо вони становлять небезпеку. Але це слід зробити так, як вимагає процедура.

— Монумент Леніну, що розташований поблизу адміністративної споруди у Семенівці, зазначений у реєстрі пам"яток, — продовжує Книш. — Тому його спочатку треба зняти з нього. Голова райдержадміністрації рішення не скасував, листа-відповіді не надав. Тому 21 квітня депутати подали до Господарського суду Полтави позов про скасування цього рішення. Через місяць повинна бути відповідь.

Григорій Пипич вважає, що райрада має право на власну думку, але адміністрація працюватиме над цим питанням так, як і планувала.

— Нині вивчаємо громадську думку. Пропонують перенести пам"ятник до краєзнавчого музею. Можна навіть створити алею символів тоталітарного режиму, — говорить. — Рішенням сесії обласної ради від 23 квітня 1982 року пам"ятник занесений до списку об"єктів, взятих на державний облік та охорону. Але це не висновок експертної комісії чи Міністерства культури про його естетичну цінність. Окрім того, питання стоїть не про руйнацію, а про перенесення. Біля адміністративних будівель і дитячих закладів повинна бути державна символіка України.

Зараз ви читаєте новину «Алею тоталітарних символів створять у Семенівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути