пʼятниця, 17 серпня 2007 07:11

Олександра Худенка підозрюють у взломі комп"ютерної системи

Інженера-комп"ютерника Кременчуцького м"ясокомбінату 25-річного Олександра Худенка підозрюють у несанкціонованому втручанні в комп"ютерну систему свого підприємства. Таких людей називають англійським словом "хакер". Тобто взломник.

— На комбінаті помітили помилки в бухгалтерських документах, інформації з обліку та аудиту. Це насторожило, — розповідає Анна Волювач із групи громадських зв"язків Кременчуцької міліції. — Підприємство звернулося до відділу боротьби з економічними злочинами. Перевірка проводилася протягом червня.

Олександр Худенко створив програму, яка знищує або перекручує таблиці даних обліку, аудиту та бухгалтерії, — встановило слідство. Припускають, що чоловік придумав комп"ютерний вірус, щоб помститися. У травні йому повідомили про звільнення.

Хакерство карається штрафом до 1 тис. неоподаткованих прожиткових мінімумів, або в"язницею до трьох років. Якщо вину доведуть, чоловікові можуть на два роки заборонити працювати з комп"ютерами. В Олександра конфіскували його комп"ютер, де був записаний вірус.

У Кременчуці це перший зафіксований комп"ютерний злочин.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Худенка підозрюють у взломі комп"ютерної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути