Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 06:00

Лідер фракції "Регіонів" у міськраді пішов до Яценюка

11 депутатів міськради Красноармійська на Донеччині вийшли з фракції Партії регіонів. Серед них — лідер фракції, його заступник та заступник міського голови.

— Вони мали квиток члена партії, тому що їм було вигідно, — говорить губернатор Донеччини 61-річний Анатолій Близнюк. — Але давно працювали з Юлією Тимошенко і балотуватимуться від "Батьківщини". Серед тих депутатів двоє власників ринку та один господар стриптиз-бару.

Депутати, які вийшли з фракції, запевняють, що жоден із них не балотуватиметься від "Батьківщини". Шестеро прийшли в міськраду за списками "Регіонів" і були членами цієї партії. Інших обрали за списками Компартії, Ліберальної партії, СДПУ(о).

— Політрада міської організації Партії регіонів висуває у мери діючого керівника міста Андрія Ляшенка. Він злодій та казнокрад, — пояснює колишній лідер фракції 40-річний Анатолій Зінченко. — Є акти КРУ про те, що із завищенням у 366 тисяч купили сміттєву машину і трактор. А ставок у 3 гектари почистили на мільйон 300 тисяч гривень. Ми говорили про це на політраді, просилися на прийом до Близнюка, писали президенту, в Генпрокуратуру. Але залишилися без відповіді. Як я ще можу виразити свій протест — не битися ж із ним! Тому я встав і вийшов. А щодо стриптиз-бару, власником якого мене називають, то це неправда. Я володів приміщенням і здавав його в оренду. Потім продав цю площу.

— Ми давно говорили: якщо висуватимуть Ляшенка, ми підемо, — додає 37-річний Олександр Яструбенко. — Він знищує авторитет Партії регіонів у місті. 2006 року виграв вибори від "Нашої України". За три тижні перефарбувався та пішов у "Регіони". Усі приватні, комунальні чи бюджетні підприємства обкладені даниною — 10, 20, 30 відсотків. Вони цьому не противляться, бо залежать від Ляшенка. Якщо хтось підіймався, то його звільняли — як-от директора парку культури, начальника "Служби єдиного замовника".

Анатолій Зінченко піде до міськради від "Фронту змін" Арсенія Яценюка. З ним колишні "регіонали" Анатолій Шишко та Ольга Правдіна. Заступник міського голови Олександр Яструбенко очолює місцеву Ліберальну партію й від неї балотуватиметься у мери міста Родинське, що неподалік Красноармійська.

Зараз ви читаєте новину «Лідер фракції "Регіонів" у міськраді пішов до Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути