четвер, 09 вересня 2010 00:16

Лазаренко повернеться в Україну цього місяця

У вівторок в інтернеті з"явилася заява нібито від екс-прем"єра Павла Лазаренка. Мовляв, він збирається повернутися в Україну та взяти участь у місцевих виборах 31 жовтня.

— Процес пішов. Днями мої висококваліфіковані юристи отримають від міністерства юстиції США документи, згідно з якими я стану вільною людиною не пізніше кінця вересня цього року, — йдеться у заяві. — Після цього я негайно повертаюся в Україну. Моє першочергове завдання — участь у місцевих виборах 31 жовтня. Першим кроком стане участь партії "Громада", яку я очолюю, у місцевих виборах.

За кілька годин Марина Довгопола — адвокат Лазаренка — заперечила, що той збирається повернутися. Назвала заяву фальшивкою.

— Павло Іванович перебуватиме в ув"язненні до 11 січня 2012 року, — каже заступник Лазаренка по партії "Громада" Олег Оленюк, 40 років. — Його спілкування регламентується. Навіть я востаннє з ним спілкувався, коли він перебував під домашнім арештом. Зараз, щоб із ним зустрітися чи взяти інтерв"ю, треба дозвіл того пенітенціарного закладу. Наскільки мені відомо, то він може спілкуватися по телефону, але виговорювати не більше як 300 доларів на місяць. Можу сказати, що ні Павло Іванович, ні наша партія не причетні до тієї заяви. Однак він буде включений до списків на місцевих виборах нашої партії у Дніпропетровську. Закон не забороняє це. Коли він повернеться, буде депутатом.

Раніше соратники Лазаренка очікували його повернення до президентських виборів. Екс-прем"єра ув"язнили в США за відмивання $280 млн.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко повернеться в Україну цього місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути