субота, 23 січня 2010 12:40

Експерти знайшли секретний бункер Кім Сен Іра

Експерти знайшли секретний бункер Кім Сен Іра

На півночі КНДР зведений секретний бункер, який вміщає літаки і вертольоти. Звідти у разі війни лідер Кім Чен Ір зможе швидко долетіти до Китаю. Про це заявило гонконгське військове агентство.

Британська газета Daily Telegraph повідомляє про те, що на півночі КНДР руками корейських робочих побудований підземний командний центр. Виритий він усередині священної як для корейців, так і для китайців гори Пектусан, яка знаходиться біля кордону двох країн. З цього підземного бункера Кім Чен Ір нібито планує управляти партизанським рухом у разі атаки на країну з боку США і Південної Кореї.

Просторий бункер був виритий під розкішним палацом керівника партії. Він настільки широкий, що може вміщати вертольоти і реактивні літаки. Про це повідомив автор доповіді з гонконгського агентства військової інформації KANWA Андрій Чанг.

"Весь цей район історично значущий для всього режиму, адже ще батько Кім Чен Іра, Ким Ір Сін вів звідти партизанську війну проти японців в першій половині минулого століття", - пояснив Чанг. "Ми вважаємо, що це останнє місце, куди відступатиме діючий режим, і звідки проводитиме кампанію, подібну до тої, яку ми зараз спостерігаємо в Афганістані", - додав він.

За словами експертів, при найгіршому розвитку подій від гори Пектусан на вертольоті рукою подати до Китаю, який погодиться надати притулок Кім Чен Іру і його соратникам.

За словами Чанга, будівництво бункера йшло багато років. Об"єкт будувався на випадок атаки США, Південної Кореї, а також на випадок змови в армії КНДР або народного бунту. У документах центру KANWA об"єкт "гостьовий будиночок" з"явився після аналізу 13 схожих місць на території КНДР. За даними супутникових зображень і свідчень, отриманих від високопоставлених перебіжчиків, зокрема Кендзі Фуджімото, особистого кухаря Ким Чен Іра, бункер являє собою недоступний редут на висоті 2700 м над рівнем моря.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Експерти знайшли секретний бункер Кім Сен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути