Ексклюзиви
середа, 20 січня 2010 12:24

Південна Корея закликала до превентивного ядерного удару по КНДР

Південна Корея закликала до превентивного ядерного удару по КНДР

Південна Корея повинна буде напасти на КНДР, якщо стане відомо про підготовку Пхеньяном ядерного удару по країні, заявив міністр оборони Республіки Корея Кім Тхе Йон.

"Превентивний удар для нас залишається єдиним шансом на оборону", - пояснив він.

За словами міністра, відповідати "постфактум" на ядерний напад з боку КНДР буде практично неможливо через його руйнівні наслідки для Південної Кореї.

Ким Тхе Йон вже звертався з подібним закликом в 2008 році, коли знаходився на посту голови Об"єднаного комітету начальників штабів збройних сил Республіки Корея. У відповідь на це КНДР тимчасово видворила південнокорейських представників з сумісного індустріального парку Кесон, розташованого біля демаркаційної лінії.

Сьогоднішня заява Кім Тхе Йона про необхідність превентивного нападу на КНДР у разі її ядерних приготувань прозвучало всього через декілька днів після того, як в минулу п"ятницю Державний комітет оборони КНДР погрозив Південній Кореї початком "священної війни".

В Пхеньяні були незадоволені розробкою Сеулом спільно зі США оперативного плану, що визначає порядок дій південнокорейських і американських збрйних сил у разі виникнення "гіпотетичної" надзвичайної ситуації на півночі Корейського півострова.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея закликала до превентивного ядерного удару по КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути