пʼятниця, 20 листопада 2009 12:23

Північна Корея наплювала на резолюцію ООН про порушення прав людини

Північна Корея наплювала на резолюцію ООН про порушення прав людини

Один із ключових комітетів ООН висловив "серйозні занепокоєння" про численні випадки утисків прав свободи, публічних страт та інших серйозних порушень прав людини в Північній Кореї, повідомляє Yahoo News

Резолюцію з подібними тезами було винесено на голосування Комітетом з прав Людини на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

В цьому документі закликається, щоб комуністична нація негайно поклала край систематичним найгрубішим порушенням прав людини і щоб особи, відповідальні за порушення, були притягнені до криминальної відповідальності перед незалежними судовими системами.

<Резолюція була підтримана Японією та країнами ЄС. Заступник посла Північної Кореї в ООН Пак Ток Хун вже звинувачує ЄС у спільницькій змові з США, а Японію взагалі назвав "злочинною державою".

Швеція ще в 2005 році приймала подібну резолюцію, яка засуджувала порушення прав людини в Північній Кореї, але уряд тоді відхилив подання.

Пак заявив, що всі спроби "ізолювати і задушити" Північну Корею не будуть виконані.

Він звинувачує авторів резолюції у політиці "подвійних стандартів" стосовно прав людини. Заступник посла Північної Кореї посилається на американське вторгнення до іноземних держав і вбивства невинних громадян. Дипломат також згадує злочини Японії проти людства і расову дискримінацію, що набирає обертів у країнах ЄС.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея наплювала на резолюцію ООН про порушення прав людини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути