четвер, 19 листопада 2009 09:02

США разом з Кореєю "вправлятимуть мізки" КНДР

США разом з Кореєю "вправлятимуть мізки" КНДР

Президент США Барак Обама і президент Південної Кореї Лі Мен Бак підтвердили своє прагнення добиватися повної та доказової денуклеаризації КНДР.

Лідери двох країн виступили перед журналістами в четвер після закінчення зустрічі в Сеулі.

Президент Лі повідомив, що сторони домовилися про тісну співпрацю з проблеми залучення Пхеньяну до столу шестисторонніх переговорів за північнокорейською ядерною програмою.

Лі Мен Бак заявив, що хоча Північна Корея є "складним завданням", міжнародна співпраця зараз є "ідеальною". Південнокорейський президент додав, що, на його думку, міжнародне співтовариство відкриває новий розділ у вирішенні ядерної проблеми.

У свою чергу, президент Обама закликав Пхеньян здійснити серйозні дії для повернення до переговорів. Він додав, що посланець США Стівен Босворт відвідає Пхеньян на початку грудня з метою проведення підготовчих робіт для початку нового раунду переговорів.

Глави держав підкреслили важливість угоди про вільну торгівлю між США і Південною Кореєю і пообіцяли простежити за швидкою його ратифікацією законодавцями обох країн.

Голос Америки

Зараз ви читаєте новину «США разом з Кореєю "вправлятимуть мізки" КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути