середа, 16 грудня 2009 08:22

Верховна Рада виділила на боротьбу з грипом 608 мільйонів гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардепу-”регіоналові” Валерію Бондику пропонують купити старовинну книжку на антикварному ярмарку, який відкрили на першому поверсі Верховної Ради у вівторок
Нардепу-”регіоналові” Валерію Бондику пропонують купити старовинну книжку на антикварному ярмарку, який відкрили на першому поверсі Верховної Ради у вівторок

Верховна Рада виділила 608 млн грн на боротьбу з грипом. Це рішення у вівторок підтримали 246 нардепів: майже всі "бютівці", комуністи, "литвинівці" та частина фракції блоку НУ-НС. "Регіонали" не голосували. Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко просила виділити 1 млрд грн.

Понад 2 год. депутати сперечаються, скільки коштів треба на боротьбу з епідемією. "Регіони" наполягають на 200 млн грн. Мовляв, до кінця року більше "освоїти" неможливо, хіба — розікрасти. "Бютівці" кажуть, що потрібні додаткові гроші на зарплати медикам, які працювали під час епідемії, для закупівлі медапаратури.

Доки нардепи сперечаються, на третьому поверсі Ради відкривають новорічну виставку-ярмарок. Продають цукерки, косметику, парфумерію, книжки, рушники, діамантові прикраси, чохли для мобілок із крокодилячої шкіри.

— Іще ніхто нічого не купив. Але депутати вже підходять, цікавляться, — каже продавець ювелірної крамниці Володимир, 45 років. — Ціни ми особливо не підіймали. Залишили практично минулорічні.

На першому поверсі — виставка антикваріату. Найдешевша ікона, наприклад, коштує $200. "Регіонал" 46-річний Леонід Кожара розглядає образ "Віра, Надія, Любов".

Кабмін хоче управляти бюджетом у ручному режимі

— Девочки, мне очень понравилась эта икона. Завтра к вам подойду, — усміхається до молодих продавщиць.

Його однопартієць Валерій Бондик підходить із чорним пакетом "Босс". Гортає старовинні книжки. Цікавиться, що можна взяти на подарунок до Нового року. Нічого не вибравши, іде.

У залі депутати голосують за виділення майже 125 млн грн на фінансування суддівської системи. Після цього головуючий Олександр Лавринович каже, що Рада не розглядатиме проект бюджету 2010 року — уряд його не доопрацював і не надіслав до парламенту.

— Кабмін це робить спеціально, бо хоче управляти бюджетом у ручному режимі, — обурюється з місця "регіонал" Михайло Чечетов, 56 років.

— Нічого страшного, якщо ми не приймемо до кінця сесії цей бюджет. Будемо жити за бюджетом-2009, — зазначає в кулуарах "бютівець" 41-річний Дмитро Ветвицький. — Правда, не буде ніяких програм розвитку. Але зарплати й пенсії будуть виплачені стовідсотково.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада виділила на боротьбу з грипом 608 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути