середа, 09 грудня 2009 07:37

"У Литвина руки по плечі в крові"

  Микола Мельниченко хоче зустрітися із Володимиром Литвином у суді
Микола Мельниченко хоче зустрітися із Володимиром Литвином у суді

Голова Верховної Ради Володимир Литвин замовив убивство журналіста Георгія Ґонґадзе, заявив у телеефірі "Першого Національного" майор 43-річний Микола Мельниченко. Дев"ять років тому він оприлюднив записи розмов президента Леоніда Кучми. На них є і голос, подібний до голосу Литвина, тоді керівника Адміністрації президента. Днями Мельниченко заявив, що закордонні слідчі визнали записи справжніми.

Які є докази ваших слів?

— У суді я буду свідком, а не обвинувачуваним. Тому захищатися мені не потрібно.

Але ж це можуть назвати наклепом.

— Такий суд уже був. 2005 року я сказав, що в Литвина руки по лікоть у крові. За цю фразу він подав на мене до суду. Засідання пройшло без мене. Мене зобов"язали вибачитись. Я провів прес-конференцію і сказав: "Ну вибачайте, Володимир Михайлович, я переплутав! У вас руки не по лікоть у крові, а по плечі!" Після цього судів не було.

Тільки Володимир Литвин замовив убивство Ґонґадзе?

— Він та колишній президент Леонід Кучма. До позовів за ці слова я готовий, насамперед від спікера. Бо з"явиться можливість викликати його хоч до якогось суду. А також хотів би викликати міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Григорія Омельченка і Тараса Чорновола. Вони провели депутатське розслідування та встановили, що викрадення замовили Кучма і Литвин.

Спікер каже: "Моя єдина провина в тому, що я в цей час працював в Адміністрації президента".

— Проти мене немає жодної кримінальної справи, я даю свідчення Генпрокуратурі, приходжу на допити. Литвин — ні. То нехай люди роблять висновки.

Чому замовили Ґонґадзе?

— Дехто стверджує, що в нього був роман із журналісткою, яка до того мала стосунки із Литвином. І через це той помстився як чоловік. Ґонґадзе вбили за викривальні матеріали про оточення Кучми.

Заява Мельниченка зумовлена виборами

— Така відкрита заява Мельниченка з"явилася невипадково, бо скоро вибори, — говорить політолог 32-річний Михайло Басараб. — Майор працює на користь президента Віктора Ющенка. П"ять років тому той обіцяв розкрити справу Ґонґадзе. Тепер показує, що виконує свої передвиборні обіцянки.

Колишній нардеп 71-річний Степан Хмара вважає, що заява Мельниченка нічим не загрожує Литвину:

— Спікер не є потужним кандидатом. Хіба, можливо, така заява Миколи відштовхне від Литвина частину виборців, які ще вагаються.

Зараз ви читаєте новину «"У Литвина руки по плечі в крові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути