середа, 11 листопада 2009 00:05

У депутатській лікарні є хворий з вірусною пневмонією

У депутатській лікарні є хворий з вірусною пневмонією

Держслужбовців та високопосадовців, які захворіють на "каліфорнійський" грип, будуть лікувати у "Феофанії".

Про це у вівторок ввечері в ефірі "5 каналу" розповів заступник керівника Державного управління справами і заслужений лікар України Ростислав Валіхновський.

"Є медичні заклади державного управління справами, один з них це клінічна лікарня "Феофанія", де повністю протоколізований механізм лікування. Клініка готова до надання допомоги з діагнозом вірусу A/H1N1, вона повністю забезпечена новітнім обладнанням і апаратурою, необхідними медикаментами", - розповів медик.

Валіхновський повідомив, що у "Феофанії" вже є госпіталізована людина з попереднім діагнозом вірусної пневмонії. Лікар не уточнив прізвище хворого.

"На даний момент стан пацієнта стабільний", - сказав він.

Медик зазначив, що під час лікування застосовується "Таміфлю".

Валіхновський також додав, що епідемії "каліфорнійського" грипу не було в Україні. За його словами, рано говорити про епідемію саме цього штаму грипу.

На переконання Валіхновського, епідеміологічна ситуація навколо сезонного грипу ще не нормалізувалась, тому необхідно продовжити карантинні заходи. Також він вважає правильним рекомендації президента і прем"єра з приводу проведення вакцинації проти "свинячого" грипу.

Раніше повідомлялось, що на вірус A/H1N1 захворів український нардеп, який перебував з робочим візитом у Грузії. Проте, за твердженнями "нунсівця" Анатолія Матвієнка, у його колеги була лише ангіна.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У депутатській лікарні є хворий з вірусною пневмонією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути