Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2024 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 1000 убитими і пораненими щодня: The New York Times написали про "м'ясні штурми" росіян

Понад 1000 убитими і пораненими щодня: The New York Times написали про "м'ясні штурми" росіян
Російські окупанти у травні щодня втрачала понад тисячу убитими і пораненими, повідомили ЗМІ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Втрати російських окупаційних військ в Україні у травні суттєво зросли з огляду на наступ на півночі Харківської області.

Вони сягнули у середньому понад тисячу убитими й пораненими. Про це з посиланням на на дані розвідки Сполучених Штатів Америки і НАТО повідомили The New York Times.

Водночас щомісяця російська армія набирає 25-30 тис. солдатів - тобто приблизно стільки ж, скільки втрачає.

Така тактика "м'ясних штурмів" дозволила ворогу втілити одну з цілей російського диктатора Володимира Путіна - створити буферну зону вздовж кордону, щоб ускладнити українцям нанесення ударів вглиб, повідомили NYT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили у Росії склад зі 120-ма дронами

Американські оцінки втрат ворога у війні ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях, повідомленнях у соціальних мережах і ЗМІ, а також на офіційних повідомленнях України і РФ, пишуть The New York Times.

Україна активно будує укріплення і встановлює мінні поля, щоб уповільнити російський наступ, а отже перебуває у більш виграшній позиції, сказали співрозмовники NYT.

Ввечері Генеральний штаб ЗСУ повідомив про 104 бойових зіткнення від початку доби. Найгарячіше зараз на Торецькому і Покровському напрямках, на які припадає майже половина всіх російських штурмів, сказав Генштаб.

За 854 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 539 320 осіб, 15 459 бойових броньованих машин, 8042 танка, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Понад 1000 убитими і пораненими щодня: The New York Times написали про "м'ясні штурми" росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути