пʼятниця, 07 серпня 2009 08:38

У БЮТі про свого колегу воліють не згадувати

Автор: фото: УНІАН
  Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов захищав Віктора Лозінського. Казав, що під час стрілянини в лісі депутат від Блоку Юлії Тимошенко ”був на високому рівні”
Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов захищав Віктора Лозінського. Казав, що під час стрілянини в лісі депутат від Блоку Юлії Тимошенко ”був на високому рівні”

Після вбивства селянина з Кіровоградщини Валерія Олійника нардепи-"бютівці" почали захищати члена своєї фракції Віктора Лозінського. Володимир Пилипенко назвав його героєм і запропонував міністрові внутрішніх справ нагородити Лозінського орденом "за затримання озброєного злочинця". Після того, як його позбавили депутатського мандата, "бютівці" воліють про свого колегу не згадувати. Зараз від зв"язків із ним відхрещуються всі столичні політики.


"У міліції немає даних про причетність Лозінського до вбивства селянина. Згідно з офіційним повідомленням, я вважаю, що депутат від БЮТ був на високому рівні. Їх машину обстріляв невідомий. Вони викликали міліцейський спецназ. Підозрюваний був затриманий і помер у лікарні. Я не знаю, хто це був, які мотиви в нього були стріляти. Причому невідомо по кому він стріляв — по представнику МВС, по прокурору чи по депутату".

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, 17 червня, телепрограма "Шустер Live"


"Лозінський — це помилка БЮТу. Але ми цю помилку сьогодні скоригували. Ініціювали позачергове засідання сесії з двох питань: зняття недоторканності з Лозінського і зняття недоторканності з депутатів у цілому. Однак фракція Партії регіонів заблокувала роботу Ради".

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 3 липня, під час робочого візиту на Кіровоградщину


"Рішення про включення Лозінського в список партії — це рішення особисто Тимошенко. До його кандидатури були зауваження з боку партійної організації. Я три тижні не погоджувався на це".

Екс-міністр транспорту Йосип Вінський, 14 липня


"За рішення про притягнення до кримінальної відповідальності та арешт депутата від БЮТу Віктора Лозінського в парламенті набереться близько 400 голосів".  

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, 2 липня, "5 канал"


"Доки ви не відмиєтеся від цього епізоду, довіри до вас не буде. Чому покровителі, "мами" та "папи", дозволили цьому жуліку та вбивці Лозінському сховатися? У вашій системі існує безкарність. Це — феодали! Депутат у вотчину приїхав. А прокурор, як лягавий, бігає кругом нього й обслуговує. Субота, неділя, робочий день — не має значення. Прокурори та міліція в лісі на полюванні, у бані з дівчатами. Хіба прокуратурі невідомо було, скільком людям цей народний депутат Лозінський погрожував убивством? Подивіться кримінальну справу, скільки свідчень проти нього".

Президент Віктор Ющенко, 7 липня, розширена колегія в Генпрокуратурі


"По той информации, которая у нас есть, основания для снятия неприкосновенности с Лозинского есть. И раз генеральный прокурор подал представление на Лозинского, я думаю, что он за это несет ответственность. Поэтому, конечно, мы будем поддерживать".

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 2 липня, прес-конференція в Луганську


"У мене сьогодні 22 тисячі членів організації. Моя команда — це не Лозінський і не лозінщина, яка сьогодні процвітає. Моя команда — це не "любі друзі". Моя команда — це не купка наближених до лідера, і яким вже завтра треба роздавати портфелі. Моя команда — це нові люди".

Лідер громадської організації "Фронт змін" Арсеній Яценюк, 26 липня, телеканал "Інтер"


"Вне зависимости от того, будет неприкосновенность или не будет, люди, подобные Лозинскому, будут иметь возможность выехать за пределы Украины, если почувствуют опасность".

Сергій Храпов, депутат від КПУ, 7 липня, радіо "Ера"


Перший секретар Компартії України Петро Симоненко публічно не висловлювався про справу Лозінського. Всі політики практично не згадують про неї останні три тижні. Мовчать і Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі про свого колегу воліють не згадувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути