середа, 29 квітня 2009 16:59

Кортеж Януковича збив п"ять корів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Заїзд на територію мисливського господарства, де полює лідер Партії регіонів Віктор Янукович
Заїзд на територію мисливського господарства, де полює лідер Партії регіонів Віктор Янукович

"Якось на полювання цією дорогою проїжджав кортеж із чотирьох машин Януковича. Збили п"ять корів. А потім охоронці ще й примусили пастуха віддавати за худобу гроші", — розповідає жителька села Сухолуччя Вишгородського району Київщини 35-річна Ірина.

Село за 83 км від столиці. У лісі за ним розміщене Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство. Це улюблене місце відпочинку 58-річного екс-прем"єра Віктора Януковича. Нещодавно у пресі з"явилася інформація, що приватизація цього мисливського господарства є однією з умов лідера Партії регіонів щодо створення коаліції з БЮТ.

Сам Янукович живе за 50 км звідси — у селі Нові Петрівці того ж району.

— Коли їде його кортеж, ніхто не може навіть проходити біля дороги, — скаржиться Ірина.

Узимку лідер "Регіонів" буває тут майже щотижня. Полює на кабанів.

— Окрім нього, сюди приїжджає багато крутих машин, — продовжує жінка. — Буває і співачка Асія Ахат. У неї сауна на закритій території. Там багатії також будують собі іподром.

Перед входом на територію — триметровий кований паркан. Висять таблички "В"їзд заборонено" і "Заборонена вирубка дерев". Біля будки на прохідній сидить літня жінка. Лузає насіння, лушпиння кидає у відро.

— На територію мисливського господарства людям можна проходити. А машини пускають тільки за спеціальними перепустками, — каже й виймає з кишені радіотелефон. — Перед тим як має хтось приїхати, начальство телефонує і каже, яку машину і з якими номерами пропускати. Є окрема дорога для людей, які живуть у сусідніх селах за лісом, і окрема, яка веде до угідь Януковича.

Коли їде кортеж, ніхто не може навіть проходити біля дороги

Розповідає, що прості люди не мають права тут полювати.

— А тільки оті... — показує вказівним пальцем догори.

Недалеко від входу — сучасне триповерхове приміщення. Біля дверей табличка: "Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство".

— Усе керівництво з Донецька і Криму. Недавно Янукович усіх зміняв і поставив своїх, — говорить місцева жителька Тетяна, 45 років. — Лише обслуговуючий персонал залишився той, що й раніше.

Жінка розповідає, що місце, куди приїздить Янукович, за 10 км углибині лісу. Але туди нікого не пускають. Мовляв, бачать його лише прислуга та єгері. Іноді екс-прем"єра привозять машиною, часом він приїжджає катером — ліс з одного боку омиває Київське море.

До мисливського господарства вистелено асфальт. Немає жодної ями. Дорогою назад зустрічаємо 70-річну Марію. Просить підвезти її до сусіднього села. Каже, що часто в Сухолуцькому лісі збирає гриби.

— Найбільший урожай там, — показує у бік мисливського господарства. — Але торік біля лісу поставили загорожу. Тепер туди не всім можна...

Колись тут полювали генсек ЦК КПРС Леонід Брежнєв та перший секретар ЦК Компартії України Володимир Щербицький. Пізніше — президент Леонід Кравчук. Тепер він відмовляється про це розповідати.

Зараз ви читаєте новину «Кортеж Януковича збив п"ять корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути