понеділок, 23 лютого 2009 12:07

У Секретаріаті наполягають: Богатирьова звільняється

У Секретаріаті наполягають: Богатирьова звільняється

Секретар Радбезу Раїса Богатирьова погодилася піти у відставку. Замість неї РНБО очолить в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко. На його посаду в Службі безпеки прийде керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж. Про це Gazeta.ua повідомило поінформоване джерело у Секретаріаті Президента.

Директор Інституту глобальних стратегій, близький до Секретаріату президента 53-річний Вадим Карасьов каже, що Богатирьова і глава Секретаріату президента Віктор Балога давно конфліктують. Зокрема, через її відмову боротися проти прем"єрки Юлії Тимошенко.

-Богатирьова не одинак у політиці: за нею стоїть Рінат Ахметов, Борис Колесніков, а вони переорієнтувалися на Тимошенко, - каже він.

- Президент готується до виборів, тому йому потрібен кадровий пасьянс. Матимемо досить цікаві кадрові призначення.

У парламенті кореспондентові "ГПУ" розповідали, що насправді Тимошенко і Богатирьова товаришують. А лише на камери виступають опонентами.

Матимемо досить цікаві кадрові призначення

Водночас в апараті Ради національної безпеки та оборони України заявляють, що чутки про відставку Богатирьвої з посади секретаря РНБО не відповідають дійсності.

В Радбезі підкреслили, що такі розмови - "це скоріше чиєсь бажання, ніж реальний факт".

В апараті РНБО звертають увагу, що інформація про відставку Богатирьової з"явилась в таких виданнях, які дають підстави говорити про зацікавленість певних людей у розповсюдженні подібних чуток.

Сьогодні, 23 лютого, газета "Сегодня" написала, що у неділю в декількох українських інтернет-виданнях, зокрема "Обозі", із посиланням на "джерела з Банкової" з`явилася інформація про те, що Президент Ющенко підписав указ про відставку Богатирьової з посади секретаря РНБО.

Приводом стала нібито відмова Богатирьової починати якісь дії проти прем`єр-міністра Юлії Тимошенко – наприклад, із підготовки відсторонення її з посади глави уряду за звинуваченням у порушеннях законів під час підписання газових угод із Росією.

Газета пише, що офіційно інформацію про відставку Богатирьової в Секретаріаті Президента не підтверджують.

За матеріалами: Gazeta.ua, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Секретаріаті наполягають: Богатирьова звільняється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути