неділя, 11 січня 2009 17:22

Медведєв дав вказівку поки що не відновлювати транзит газу

Наявність підписаного всіма сторонами документа про моніторинг транзиту газу через територію України та присутність спостерігачів у місцях контролю як і раніше залишаються необхідними умовами для відновлення постачань газу з Росії, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

"Наша позиція щодо дій в ситуації, яка виникла в результаті протиправних вчинків України - крадіжки газу, яка тривала в результаті досить тривалий час, залишається тією самою", - заявив Медведєв у неділю на робочій зустрічі в своїй заміській резиденції з віце-прем`єром Ігорем Сєчіним.

"Ми розпочнемо відновлення транзиту тільки за наявності двох умов", - сказав президент РФ.

Медведєв пояснив, що перша умова - "це наявність підписаного всіма сторонами документа, який текстуально відповідає документові, підготовленому, узгодженому і підписаному російською стороною".

Другою умовою, за словами голови держави, є "реальна присутність спостерігачів у місцях, де здійснюватиметься контроль - на українських кордонах і в підземних сховищах газу".

"За наявності цих двох умов буде здійснено відкриття транзиту. Ми готові зробити це, щойно всі умови будуть виконані. Чим швидше це буде зроблено, тим простіше буде вийти з цієї ситуації, яку створила для європейських споживачів і всіх учасників цього процесу Україна".

Він попросив Сєчіна "надалі керуватися саме цим і регулярно доповідати про ситуацію", повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Медведєв дав вказівку поки що не відновлювати транзит газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути