понеділок, 11 грудня 2017 11:50

Заступник Луценка прикриває свої незаконні дії іменем генпрокурора

Заступник генерального прокурора України Юрія Луценка 55-річний Юрій Столярчук порушує закони України. Втручається в роботу слідчих, перевищує службові повноваження, зізнається у тиску на суддів. Свої дії пояснює не посиланнями на нормативно-правові акти, а тим, що все погодив з генпрокурором.

  Заступнику генерального прокурора України Юрію Столярчуку оголосили догану за перевищення службових повноважень. За це рішення підписались всі 9 членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії - науковці, адвокати та працівники прокуратури
Заступнику генерального прокурора України Юрію Столярчуку оголосили догану за перевищення службових повноважень. За це рішення підписались всі 9 членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії - науковці, адвокати та працівники прокуратури

- Замість відповіді на конкретні питання, заступник генерального прокурора повідомляє, що все погодив зі своїм керівником - каже адвокат Сергій Рохманов, який оскаржував дії Юрія Столярчука. – Якщо слідувати логіці пана Столярчука, виходить, що в Україні діє верховенство не права, а окремої людини. Це дивно чути від людини, що обіймає посаду заступника генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Земельних паїв-шмаїв не існує" – заступник Луценка зазіхнув на власність 6,9 мільйонів селян

27 лютого 2017 року Юрій Столярчук закрив кримінальне провадження проти Оксани Валешинської - колишнього засновника та директора ТОВ "Партнер-агро", яке у 2012 році заволоділо понад 1500 гектарами землі на Миколаївщині. Законних підстав на те не мав, бо не був прокурором - процесуальним керівником слідчої групи. З справою навіть не ознайомлювався. За кілька місяців Печерський районний суд Києва скасував закриття справи як незаконне. Затим дії Юрія Столярчука проаналізувала Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів. 22 листопада оголосила йому догану за перевищення повноважень та незаконне втручання у діяльність прокурорів. За це підписались всі члени комісії - науковці, адвокати, та працівники прокуратури, деякі певним чином залежні від Столярчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Луценка грубо втручається в слідство (ДОКУМЕНТИ)

"...Керівництво ГПУ намагалось закрити справу щодо підозрюваних по справі, що стосується Віктора Пшонки та його сина Артема..., - пише київський адвокат Роман Маселко на своїй сторінці у Facebook. - Особа, якій було підготовлено підозру по справі, що стосується екс-генпрокурора та його сина, ухиляючись від слідства та перебуваючи у розшуку, у жовтні 2016 року двічі особисто зустрічалась на вул. Різницькій із замом генпрокурора Ю. Столярчуком. Після цього Столярчук 4 місяці просто не підписує вже давно готову підозру цій особі, а потім закриває справу без будь-яких підстав і з порушенням своїх повноважень. Суд скасовує постанову Столярчука як незаконну і справу поновлюють. Але і це не зупинило Столярчука у бажанні "зам'яти" її. Замгенпрокурора робить спробу забрати її у слідчих з Департаменту спецрозслідувань, які намагаються добитись передачі справи до суду та покарання винних. Керівник Департаменту Горбатюк виступає проти незаконної вказівки і цю постанову теж скасовують. Це все відбувається з відома і під прикриттям Юрія Луценка. Горбатюк написав не одну доповідну про незаконні дії Ю. Столярчука. Але нуль реакції... Тим часом Юрій Луценко пильно стежить, щоб НАБУ, не дай Боже, не зруйнувало схеми корупції у інших органах".

ТОВ "Партнер-агро" називають активом злочинного угрупування Михайла Титова ("Мультика"). Нещодавно його арештували в результаті масштабної спецоперації силовиків.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Луценка прикриває свої незаконні дії іменем генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути