середа, 01 травня 2013 13:25

"Всюди вимагали хабарі. Доводилось десь влаштовувати істерики" - Одарич

"Всюди вимагали хабарі. Доводилось десь влаштовувати істерики"  - Одарич
Фото: aif.ua

Ситуація в Україні мінятиметься на краще. Такі сподівання в інтерв'ю "Газеті по-українськи" висловив Сергій Одарич. 24 квітня його відправили у відставку. Він цього рішення не визнає.

"У мене всередині все ще сидить надія, що ситуація мінятиметься на краще. Трагедія України в чому? Порівняно з Грузією ми значно багатші й не зазнали війни. Тому довго падаємо й усе ще не дісталися дна. Сподіваюся, найближчим часом до цього дна опустимося. Тоді страх смерті змусить нас змінюватися. Керманичі країни вимушені будуть прийняти стратегічні рішення й піти на реформи", - зауважив він.

Досі ми жодної реформи не провели, вважає політик.

"Майже всюди зберегли радянський принцип, коли держава вирішує все: де громадянину вчитися, де працювати, скільки заробляти.У критичній ситуації виникне питання: хто може забезпечити зміни? Президент? Життя 46 мільйонів він змінити не здатний. Разом із командою, урядом і парламентом — теж. Єдиний варіант — залучити до процесу самопорятунку максимально велику кількість людей. І в першу чергу це мають бути органи місцевого самоврядування. Бо людина живе у селі, місті, на вулиці, в мікрорайоні. Саме через самоврядування, міських та селищних голів, місцеві ради можна змінювати середовище проживання. Громада може приваблювати інвесторів, покращувати свій економічний стан. Звичайно, це залежить і від державних органів — треба вирішити купу питань з інспекцією будівельного контролю, пожежниками, санітарниками", - сказав він.

Одарич розповів, як залучав закордонних інвесторів:

"Мені вдалося за останні роки залучити кілька закордонних інвесторів, але щоразу це відбувалося шляхом, по суті, війни. Всюди вимагали хабарі. Доводилось десь влаштовувати істерики, десь підніматись на рівень Києва, щоб припинити оце вимагання грошей. І зараз у нас є найсучасніше в країні виробництво оцинкованих виробів, найбільше виробництво кукурудзяного борошна, мексиканські інвестори зайшл. Затягнув дві французькі інвестиції. Одна компанія виробляє обладнання для супермаркетів — вітрини, стелажі, столики. 90 відсотків на експорт іде", - додав Одарич.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Всюди вимагали хабарі. Доводилось десь влаштовувати істерики" - Одарич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути