понеділок, 29 квітня 2013 14:06

"Прошу Богородицю випровадити вас із Черкащини і захистити нас від вас" - митрополит Іоан Тулубу

"Прошу Богородицю випровадити вас із Черкащини і захистити нас від вас" - митрополит Іоан Тулубу
Іоан Тулубу: "Ви готові на будь-яку злу справу і здатні розчавити будь-яку людину". Фото: pravoslavnews.com.ua

Митрополит Черкаський і Чигиринський Київського Патріархату Іоан звернувся до голови Черкаської ОДА "регіонала" Сергія Тулуба з проханням покаятися за заподіяне на Черкащині і покинути область геть.

"Сергій Борисович! Вірю, що ви здатні на будь-яку злу справу чужими руками, тому пишу вам відкритий лист", - почав свій лист-звернення духівник.

"Із вашим приходом на Черкащину припала підготовка і самі вибори до місцевих органів самоврядування. Людей по всій Черкащині масово примушували вступати до Партії регіонів, відбирали паспорти, навіть примушували приносити паспорти членів їхніх сімей, як гарантії голосування за провладну партію. Це були вчителі, лікарі, працівники державних установ, тобто залежні від держави, яку ви представляєте на Черкащині. До нас, священиків, вони масово зверталися зі скаргами на те, що їх примушують під страхом звільнення з роботи йти проти совісті, вступати до цієї партії. Те ж говорили і підприємці, яким погрожували забиранням їхнього бізнесу. Хіба це не є порушення свободи совісті? Тому не дивуйтесь, що рвуть і топчуть на Черкащині біло-сині прапори".

За словами митрополита, Партія регіонів у цьому не винна, а винен керівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Продемонструйте таку ж єдність ПР і "Батьківщини" і разом висловіть недовіру Тулубу" - Сиротюк черкаським депутатам

"Проблема не в партії, а в тому, хто нею керує. З вашим приходом з опозицією почали боротися бойовою зброєю. Раніше наш священик постійно відвідував Черкаський СІЗО. Як тепер туди іти, якщо до його камер кидають черкащан, які інакше ніж ви мислять, або щоб підготувати їх там до "добровільної" здачі бізнесу і майна? Я переконаний, що керівництво і персонал СІЗО до цього спонукається під тиском з крісла губернатора", - заявив він.

Іоан також звинуватив Тулуба у розпалюванні міжрелігійній ворожнечі.

"Із вашим приходом на Черкащину змушений був відмовитися від співпраці з Київським Патріархатом Оршанецький Прикордонний Навчальний Центр. Повернули нам ікони та утвар, якою була облаштована їхня каплиця. Тепер там діє московський патріархат. Так на них тиснула нова черкаська влада з вами на чолі. Хіба це не розпалювання міжрелігійної ворожнечі? Звісно, якщо у них усіх запитати хто на них тисне, - не признаються. Але ж люди не дурні і все розуміють", - зазначив духівник.

На його думку, це є "справжній терор населення Черкащини".

"Це є дійсно війна з нашою церквою у її Донецькому варіанті. Там також через погрози, знищення майна та судові процеси змушують підприємців припиняти допомогу Київському Патріархату. З такою політикою скоро і у нас, як на Донеччині в селищі Кам'янка Тельманівського району, як у Новоархангельську Кіровоградської області бритоголові молодики будуть захоплювати наші храми, а міліція буде їх захищати від наших вірян. А поки що цим займаються деякі з найбільш відданих вам голів райдержадміністрацій", - наголосив митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Черкаська "Батьківщина" управляється з кабінету губернатора" - Одарич

Він назвав свій лист "криком душі багатьох черкащан і оцінкою безвідповідальності губернатора, результатом якої є той "бєспрєдєл", що настав на Черкащині".

"Я вірю що ви готові на будь-яку злу справу, тому і надсилаю вам відкритий лист. Вірю що ви здатні розчавити будь-яку людину, і не вірю у вашу непричетність до гасел на футболках молодиків "Бий жидів", яку ми спостерігали 6 квітня. Не вірю у вашу непричетність до відбирання бізнесу і майна у непокірних вашій деспотичній волі, до зруйнування доль багатьох черкащан. Вони вас проклинають за це. Від совісті і від Бога втекти неможливо. Тому залишається лише просити у Пресвятої Богородиці, щоб вона випровадила вас із Черкащини і захистила нас від вас", - заявив Митрополит Черкаський і Чигиринський.

Він також закликав губернатора покаятися і навернутися до Бога.

Та вже за кілька днів митрополит прибрав із церковного сайту своє звернення, перепросивши за різкі висловлювання.

"На даний час лист породив увагу і відгуки багатьох, хоча головна мета його - щоб увагу на те, що в листі, звернув сам губернатор Черкащини. Мета досягнута, і тому у мене немає бажання комусь на зло робити якісь дії, особливо в ці дні Страсної Седмиці, а тим більше перед Святою Пасхою. Викривати корисно, але озлоблюватись - не варто. Я щиро бажаю знайти спільне бачення рішення морально-духовних проблем Черкащини разом із Сергієм Борисовичем, оскільки не ділю парафіян на прихильників тієї чи іншої партії. Щоб таке ж бажання було і в губернатора, я благословив зняти цей відвертий лист, і перейти до особистого спілкування щодо цих проблем", - йдеться у повідомленні на сайті.

Зараз ви читаєте новину «"Прошу Богородицю випровадити вас із Черкащини і захистити нас від вас" - митрополит Іоан Тулубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути