середа, 24 квітня 2013 20:53

"До цього причетний губернатор: це схоже, що сильніший давить слабшого" - у Черкасах відправляли мера у відставку
10

Фото: Фото: Інна Іщук

О 9-й ранку в Черкасах на площі біля міськвиконкому ставлять 8 агітаційних наметів Партії регіонів. Перед входом стоять колонки, два мікрофони. Грають патріотичні пісні. До намету підходить 63-річний Анатолій Величко, колишній працівник "Азоту".

"Прийшов, щоб підтримати міського голову. Я проти того, щоб його знімав губернатор. На виборах за нього голосував. Політика Одарича не виправдана, але він багато робить для міста. Найперше — бореться за його чистоту. На наступних виборах я його буду піддержувати його, але зараз нехай чоловік доробить. Бо я знаю, як це, коли в'яжуть руки, а потім кажуть: "Ти не зробив". Я чув, що до цього причетний губернатор: це схоже, що сильніший давить слабшого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завтра я виходжу на роботу" - мер Черкас Сергій Одарич про свою відставку

До 10.00 збирається біля 100 людей.

"Якщо взяти три мери, то я бачу, що тільки за Одарича місто рухається в європейському напрямі. Я розумію, що народ не дуже любить реформи і реформаторів, але немає пророка у нашому народі. А те, що роблять зараз "регіонали" і "батьківщинівці", - хочуть переділити сфери впливу. Комусь не вистачило грошей, землі, а тут Сергій Олегович..." - говорить 21-річний Павло Прибіш.

У наметах регіоналів нікого немає. Кілька жінок лише ходить навколо.

"Хочеться нового мера, хочеться змін, хочеться мера-господарника. Мер часто від'їжджає у відрядження, подорожує, а місто напризволяще. Комунальні ростуть як на дріжджах. Щоб втрапити на прийом, треба пройти 25 коридорів і 35 начальників. Такого не було за жодного мера" - обурюється Людмила Рой.

До мікрофону підходить депутат від "Вільних демократів" Андрій Більда.

"У нашому місті готується заколот, організований бандою під керівництвом Сергія Тулуба". У цей час до приміщення йде комуніст Віктор Білоусов.

"Який заколот? Яка банда? Заспокойтеся", - каже в інший мікрофон.

"Депутати зараз йдуть на сесію, щоб оголосити імпічмент міському голові. Невелика група дійсно підтримує відставку міського голови, але значна частина робить це під тиском, за гроші. За минулі два тижні проти моїх колег із "Вільних демократів" порушено 9 кримінальних справ". - До входу у міськвиконком прямує новоспечений регіонал Олексій Арсенюк.

"Спеціально з Криму приїхав, щоб проголосувати", - каже російською.

"Це депутат, який має ресторанний комплекс на березі Дніпра "Бочка" і який ми намагаємося знести", - пояснює Більда.

"Кишка тонка" - каже у мікрофон Арсенюк. За ним йде Олександр Радуцький. Знімає мікрофон у Більди, Андрій намагається його вирвати з рук. Зав'язується штовханина.

"Оце така демократія?" - сердито каже Радуцький.

"Я хочу заспокоїти: ніякого імпічменту не буде, тому що немає того 41 голосу. Вони підробили підписи, натисли на людей..." - продовжує Більда. Люди починають скандувати "Одарич наш мер!"

О 10.00 розпочинається позачергова сесія міської ради, на якій депутати від різних фракцій виступають з критикою діяльності мера. Голова фракції Партії регіонів Ігор Мельников постійно веде перемовини із депутатами. У всіх депутатів постійно дзвонять телефони. За засіданням спостерігають депутати-регіонали обласної ради Наталія Горбенко, Ніна Губенко, Володимир Ходак, батьківщинівець Анатолій Бондаренко, заступник губернатора Валерій Касьян. Після всіх виступів 40 депутатів проголосували за відставку мера.

Мітингувальники розійшлися по обіді.

Зараз ви читаєте новину «"До цього причетний губернатор: це схоже, що сильніший давить слабшого" - у Черкасах відправляли мера у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути