Ексклюзиви
понеділок, 29 квітня 2013 10:33

Черкаська "Батьківщина" змушувала голосувати депутатів за імпічмент Одарича?

Черкаська "Батьківщина" змушувала голосувати депутатів за імпічмент Одарича?
Сергій Одарич. Фото: dzvin.org

Любов Майборода на сесії Черкаської обласної ради заявила, що голова обласної організації "Батьківщина" Анатолій Бондаренко "силовим тиском примушував голосувати" за рішення про відставку екс-мера Сергія Одарича.

"Є чіткий перелік підстав для дострокового припинення повноважень: особиста заява, припинення громадянства, набрання законної сили обвинувачувального вироку суду, порушення вимог законодавства щодо сумісності діяльності з іншою роботою, визнання судом недієздатним, смерть. Жодної з цієї обставини не було. І тому рішення 40 депутатів я розцінюю як путч, як намагання знищити місцеве самоврядування. До того ж, була порушена процедура прийняття рішення", - заявила Майборода.

"Мене здивувало, що це зробили депутати регіонали з "Батьківщиною". Це свідчить, що вони не поважають самоврядування, лінія місцевої "Батьківщини" суперечить лінії Об'єднаної опозиції. Місцева партія дискредитує опозицію, бо зраджують виборцям, тому що зараз буде керувати міською радою "регіонал" Горкун. А виборці не голосували за Партію регіонів, яка на місцевих виборах набрала лише 15 % голосів", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Феномен Черновецького показав, що вибори мера мають бути у два тури - політолог

Окрім того, за її словами, в цій ситуації відіграли роль "меркантильні інтереси членів фракції "Батьківщини", яким наобіцяли посади і мабуть ще були якісь обіцянки".

"А те, що Яценюк, схвалив рішення по відставці Одарича, то, що Яценюк не може досконало розбиратися у місцевих подіях. Місцеву відповідальність несе голова обласної організації – Анатолій Бондаренко, який буквально силовим тиском примушував голосувати за рішення в міській раді. Хоча в обласній раді ми бачимо, що вплив Тулуба поширюється", - підкреслила політик.

Нагадаємо, у Черкасах створили громадський комітет "Захистимо місцеве самоврядування" на підтримку міського голови.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська "Батьківщина" змушувала голосувати депутатів за імпічмент Одарича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути