неділя, 29 листопада 2020 19:51

Всесвітня змова проти України, фото Зеленського і крижаний колапс у Росії: 5 блогів тижня

Всесвітня змова проти України, фото Зеленського і крижаний колапс у Росії: 5 блогів тижня
Президент Володимир Зеленський сидить із батьками Олександром і Риммою за столом. У гості завітав під час робочої поїздки до Кривого Рогу 26 листопада. Фото: facebook.com/zelenskiy95

Gazeta.ua пропонує п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня.

1. Фотографії Зеленського з батьками на кухні, Тимошенко з хот-догом на заправці, Кучми з гітарою чи Ющенка з бджолами показують, що відрив від нормального світу ще величезний. Чим гірша ситуація в країні, тим крутіші джипи у еліти — це давно відомо. І тим більша необхідність час від часу спускатися зі свого небожительства і робити ці дурні фотографії. Сумно все це, міркує журналіст Аркадій Бабченко.

2. Олександр Лукашенко звинувачує у сприянні білоруським протестам американські розвідувальні центри, створені в Україні і Польщі. Ніяких доказів, звичайно ж, не навів. Непомітно для власних мешканців Білорусь опиняється у 1930-х роках, коли масові репресії сталінського режиму проти її громадян також пояснювалися засиллям американських й інших розвідувальних центрів. Пошук ворогів народу і шпигунів Заходу – улюблений радянський наратив, і Лукашенкo залюбки вдається до нього заради збереження влади, вважає публіцист Віталій Портников.

3. Другий рік українців залякують стрімким наступом партії ОПЗЖ. Що, як на мене, є повною маячнею. Тому що українці ніколи не оберуть Медведчука президентом. Насправді відбувається чергове перегрупування охочих до влади перед наступними виборами. Пригадайте 2012 рік, коли до Партії регіонів просто черга стояла – так люди хотіли до влади! Тепер це місце посів ОПЗЖ. В тому, що в Партії регіонів не було нічого страшного, ми переконалися 2014-го. Тоді ця партія, відчувши гнів народу, розбіглася по домах, як банда підлітків-розбишак. Так само в разі чого розбіжиться і ОПЗЖ, переконаний журналіст Микола Несенюк.

4. Щоб зрозуміти, за що в Росії так ненавидять Москву і чому не вщухає протест в Хабаровську, треба уважніше придивитися до то, що відбувається у Приморському краї. З 18 по 20 листопада там випало 143% місячної норми опадів. Через крижаний дощ і сильний вітер постраждали лінії електропередач, повалило дерева. Знеструмлені лікарні. Не ходять трамваї і тролейбуси, скасовані електрички. Зупинені пороми. Крижаний колапс. Але Путін відправив понад мільярд доларів Асаду і півтора мільярда Лукашенку, а жителям Приморського краю, які потрапили в біду, послав лише міністра Чекункова, розповідає російський журналіст Ігор Яковенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російське суспільство стоїть на межі смислового колапсу. Вони бояться самі себе

5. МВФ не дає грошей і провокує бюджетну кризу. УЄФА присуджує технічну поразку збірній України в матчі зі Швейцарією через епідемію серед гравців збірної України. Українці вважають, що це інтриги, змова. А все набагато простіше. МВФ не дає транш за договором, бо Україна не виконала його умови. А поразку присудили, тому що у збірній був бардак і купа хворих. Ми самі винні у своїх бідах. Це наші рішення мають такі наслідки. І це не випадковість, пояснює інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітня змова проти України, фото Зеленського і крижаний колапс у Росії: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути