Путін залишив Далекий Схід РФ у біді. $2,5 млрд віддав Асаду і Лукашенку

Владивосток для Кремля – не Росія

Щоб зрозуміти, за що в Росії так ненавидять Москву і чому не вщухає протест в Хабаровську, треба уважніше придивитися до то, що ось уже тиждень відбувається у Владивостоці і загалом у Приморському краї.

До Владивостока знову прийшов циклон. З 18 по 20 листопада випало 143% місячної норми опадів. У Находці - 223% місячної норми, а Хорольському районі - 297%.

Через крижаний дощ і сильний вітер постраждали лінії електропередач, повалило дерева. Станом на 23 листопада в Примор'ї без електрики залишалися 39 населених пунктів, зокрема Владивосток. Знеструмлено лікарні. Не ходять трамваї і тролейбуси, скасовані електрички. Зупинені пороми. Крижаний колапс.

Знеструмлено лікарні. Не ходять трамваї і тролейбуси, скасовані електрички. Зупинені пороми. Крижаний колапс

Зарубіжні ЗМІ відреагували досить швидко. Уже в суботу та неділю вони сповістили планету про біду, яка прийшла до жителів Далекого Сходу РФ. Мабуть, прочитавши зарубіжну пресу, до вечора 22 листопада (на четвертий день!) на ситуацію в Примор'ї звернули увагу в федеральному уряді, а прем'єр-міністр Михайло Мішустін доручив міністру з розвитку Далекого Сходу і Арктики Олексію Чекункову вилетіти до Владивостока для створення робочої групи з ліквідації наслідків.

Чекунков вирішив не псувати собі вихідний і прибув до Владивостока в понеділок 23 листопада (на п'ятий день!). Порадившись з губернатором, він вийшов до журналістів і велів передати жителям Приморського краю, що пік кризи вже минув.

А також міністр Олексій Чекунков пояснив аборигенам, що крижаний шторм не є чимось непередбачуваним, а навіть навпаки - цілком прогнозованим, сказав, що приїхав "підтримати Олега Миколайовича (губернатор Примор'я Кожемяко), якому зараз важко" і подякував уряду РФ за своєчасну допомогу.

Після чого Чекунков повідомив жителям, що вони з губернатором склали список всього необхідного щоб передати його уряду і полетів. Мабуть, в уряді РФ нема електронної пошти і цей важливий список треба неодмінно доставляти з посланцем в рангу не нижче міністра. Тубільці дуже жваво відгукнулися на візит представника метрополії, їхні коментарі на слова міністра Чекунков на місцевих сайтах щодо пройденого піку кризи і подяки уряду можуть стати важливим доповненням до "Великого словника російського мату" Плуцера-Сарно.

Ймовірно, особливу подяку на адресу уряду РФ мають відчувати мешканці Руського острова, які опинилися відрізані від материкової частини Владивостока через обмерзання моста. Звільнити остров'ян з крижаного полону влада обіцяє тільки в п'ятницю 27 листопада...

За тиждень існування без електрики, води, газу, а також без можливості виїхати на материк до них один раз приїхала польова кухня, і це була вся допомога від місцевої і федеральної влади

Жителі Руського острова пишуть в коментарях, що за тиждень існування без електрики, води, газу, а також без можливості виїхати на материк до них один раз приїхала польова кухня, і це була вся допомога від місцевої і федеральної влади.

А крім того всі мешканці Приморського краю намагаються зрозуміти, чому Путін відправив понад мільярд доларів Асаду і півтора мільярда Лукашенку, а жителям Приморського краю, які потрапили в біду, послав міністра Чекункова. І чи не можна навпаки: послати Чекункова до Асада і Лукашенка, а ці два з половиною мільярда віддати, наприклад, на потреби жителів Далекого Сходу...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі