вівторок, 16 липня 2019 14:39

В Угорщині назвали умови розблокування переговорів України з НАТО

В Угорщині назвали умови розблокування переговорів України з НАТО
Угорський міністр в українському Закарпатті висунув умови розблокування переговорів Україна-НАТО. Фото:static.ukrinform.com

Угорщина зніме вето на переговори України з НАТО тоді, коли закарпатським угорцям повернуть право на навчання рідною мовою.

Також тоді Угорщина надасть €50 млн на розвиток прикордонної інфраструктури, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в Береговому на Закарпатті.

"Новий етап у стосунках України та Угорщини можливий тільки після виборів до парламента. Ми відверто сподіваємося на те, що в Києві складається така ситуація в парламенті, що зробить можливим значне покращення відносин між нашими країнами," - сказав Сіярто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина висунула Зеленському умови

Він додав, що угорці розробили план щодо покращення стосунків між Україною та Угорщиною.

"У нас є план, як саме треба покращувати ці стосунки, але для цього нам потрібна й українська влада. Як тільки вона поверне угорській спільноті її права на навчання рідною мовою, ми зможемо налагодити дуже інтенсивне економічне співробітництво на благо двох країн. Ми маємо на це 50 мільйонів євро. Із цих грошей можна розвивати інфраструктуру, зокрема, ми готові побудувати 4 нових КПП на кордоні між Угорщиною та Україною, а також налагодити співробітництво комісій у питаннях нацменшин, екологічних питаннях", - наголосив глава МЗС Угорщини.

Посла Угорщини Іштвана Ійдярто викликали до українського МЗС в зв'язку з заявами угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині назвали умови розблокування переговорів України з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути