Ексклюзиви
субота, 25 листопада 2017 15:01

В нормальній державі вчителі та лікарі повинні отримувати стільки ж, скільки силовики - Рабинович

В нормальній державі вчителі та лікарі повинні отримувати стільки ж, скільки силовики - Рабинович
Вадим Рабінович про зарплати.

В Україні, як в демократичній державі, вчителі і лікарі повинні отримувати такі ж високі зарплати, як і співробітники правоохоронних органів.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

На його думку, не може різниця між зарплатою поліцейського і вчителі становити десятки тисяч гривень.

"У мене завжди виникає дилема, коли мені кажуть, що детективи НАБУ отримують, скажімо, 30 тис., ну кілька десятків тисяч, у Генеральній прокуратурі – 30-40 тис. Кажуть, що вони мають отримувати більшу зарплату, інакше вони не можуть добре зробити свою роботу. Тепер у мене виникає питання. Скажіть, будь ласка, а лікаря не треба платити більшу зарплату? Він може за маленьку все робити? А вчителеві не треба? Я вважаю, що в країні все має розвиватися гармонійно. Не може такого бути, щоб було заздалегідь обумовлено, що прокурори, судді, військові, співробітники нових антикорупційних органів будуть добре працювати, тільки якщо їм платити 30-40 тис. Вони кажуть, що такі зарплати потрібні, щоб працівники цих відомств змогли встояти перед спокусою у вигляді хабара. Спокуса не може бути стимулом зарплати!" – впевнений політик.

Крім того, парламентарій прокоментував заяви влади про те, що без хорошої заробітної плати професіонали, працівники з досвідом роботи не підуть працювати у новостворені відомства, а прийдуть туди тільки дилетанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабінович назвав фікцією відкриті списки на виборах до Ради

"Скажіть, будь ласка, а владу не хвилює, коли дилетант буде лікарем? А дилетант, який буде вчити українських дітей їх не хвилює? Нам весь час здається, що ми одночасно можемо щось вирішити. На мою думку, що ти будуєш, туди ти найбільше і вкладаєш. Якщо ми будуємо поліцейську державу, ми вкладаємо в поліцію і в інших силовиків. А якщо ми будуємо демократичну державу, де вчитель, і будь-який інший професіонал, такий же шанована людина, як і поліцейський, тоді це зовсім інше. Я не розумію, чому вчителі отримують 2-3 тис. гривень, а поліцейські 30-40 тис. Чому така різниця в зарплатах? В першу чергу 30 тис. треба платити вчителю, тому що правоохоронці, як ми бачимо, все одно нічого не роблять, а вчитель хоча б вчить", – зазначив народний депутат.

Вадим Рабинович підкреслив, що незважаючи на нові антикорупційні органи, корупція в країні як і раніше процвітає. За його словами, ніякі величезні зарплати не втримають антикорупціонерів від хабарів, тому не варто робити з правоохоронців "ікону".

"Звичайно, результату боротьби з корупцією як не було, так і немає. Немає посаджених корупціонерів і повернутих грошей. Пріоритети нашої країни сьогодні – нескінченне годування Нацполиции, НАБУ, НАПК та інших правоохоронних органів з примарною метою, що вони коли-небудь переможуть корупцію, але вони сьогодні, вже отримуючи за 30-40 тис. зарплати, виписують собі премії по 100 тис. Корупція як була, так і є. Тому, може, є сенс вкластися у лікарів, вчителів, інженерів, робітників. Я не проти правоохоронців, без них дуже погано жити. Я кажу про те, що не варто робити з них фетишів і ікону. Вони такі ж прості люди, як всі інші. І ніяка величезна зарплата не утримає їх від хабарів", – підсумував лідер партії "За життя".

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, прийняті пенсійна, медична та освітня реформи і багато інших подібних дій влади, що йдуть врозріз з інтересами українців, змушують народ опустити руки.

Зараз ви читаєте новину «В нормальній державі вчителі та лікарі повинні отримувати стільки ж, скільки силовики - Рабинович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути