Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 11:30

Рабінович назвав фікцією відкриті списки на виборах до Ради

Рабінович назвав фікцією відкриті списки на виборах до Ради
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович сказав, що влада робить таку виборчу систему, за якої, крім них самих, взагалі ніхто нікуди не пройде

За відкритими списками, які передбачає новий Виборчий кодекс, прийнятий Верховною Радою України в першому читанні, ніхто, крім представників провладних партій, не зможе пройти в парламент. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Мова взагалі не йде про відкриті списки. Я, наприклад, не знаю, хто балотується в Миколаєві або Одесі. Справа навіть в іншому. Далі, після проведення виборів, ЦВК, якій ми, звичайно, "довіряємо", разом з нашим керівництвом, якому ми, звичайно, "довіряємо", будуть сидіти і вести підрахунок голосів, якому ми обов'язково "повіримо". Потім вони будуть вираховувати, кому нарахувати бонус. Загалом, влада робить таку виборчу систему, за якої, крім них самих, взагалі ніхто нікуди не пройде. Я сподіваюся, що цей абсолютно тупий закон, який просто гарно назвали "відкриті списки", а насправді треба було назвати "закритіше не буває", не пройде ні в якому разі. І в другому читанні його не підтримають", - підкреслив Рабінович.

На його думку, виборча реформа - це суцільний "обман і шельмування", а відкриті списки - не що інше, як фікція.

"Якби мене попросили однією фразою охарактеризувати нову виборчу реформу, я б назвав її так: "найстрашніший вид безробіття - це непрацююча голова". У нас вбивство людей в медицині називають реформою медицини, відбирання пенсій називається пенсійною реформою, а ось абсолютне шельмування і обман назвали тепер виборчої реформою. Давайте я вам розповім, що вони придумали. По-перше, відкриті списки - це повна фікція. Перших десяти чоловік це не стосується. Це означає, що вони стосуються 4-5 партій, які зможуть провести в Раду більше, ніж 10 осіб. По-друге, розглянемо ситуацію: людина приходить на виборчу дільницю, наприклад, і хоче проголосувати за партію "За життя" у Миколаївській області. Вона голосує за партію "За життя", потім відкриває другий список, де зі 100 людей буде шукати "свого", хто там пройшов. Тобто новий кодекс передбачає абсолютне знання всього облікового складу партії. Уявляєте, який просунутий виборець? Крім того, кодекс не враховує питання часу. Де виборець на це час знайде? Це хвилин 20 треба сидіти в кабіні для голосування. Тобто вибори у нас будуть йти приблизно рік", - обурився парламентарій.

Народний депутат зазначив, що новий Виборчий кодекс - це ще не всі "нещастя" України, адже парламент також готується до розгляду закону про банкрутство фізичних осіб.

"Але це не всі нещастя. Пенсійна реформа, судова - це ще нічого, в порівнянні з тим, що вони готують на наступний тиждень. Дуже скромно наступного тижня збираються розглянути закон про банкрутство фізичних осіб. Ви не заплатили комуналку - ви банкрут. Загалом, десь щось ви не доплатили, і знаєте, що збираються в 21 столітті до вас зробити? Вводиться довічний боргової опікун, який буде стежити за вами і вашою роботою. Примусові роботи для повернення боргу. Відмова в праві виїзду за кордон. Відмова в праві розпоряджатися своїм майном і спадком. Поразка правоздатності укладати договори. Позбавлення житла. Ось що влада готує народу!" - зазначив лідер партії "За життя".

Зараз ви читаєте новину «Рабінович назвав фікцією відкриті списки на виборах до Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути