понеділок, 17 листопада 2008 10:34

Ющенко віддасть Ахметову спікера і прем"єра в обмін на президентство - ЗМІ

Ющенко віддасть Ахметову спікера і прем"єра в обмін на президентство - ЗМІ
Президент готовий віддати Партії регіонів і спікерське, і прем"єрське крісла, повідомили інформовані джерела.

Натомість бізнес-крило регіоналів нібито обіцяє Віктору Ющенку підтримку на президентських виборах: спікеріаду головні політичні гравці розглядають як тренування перед президентською кампанією.

Як розповіли відразу декілька обізнаних джерел, близьких до Секретаріату Президента, минулого тижня між Віктором Ющенком і Ринатом Ахметовим пройшли переговори з приводу призначення спікера і можливого створення широкої коаліції.

Крім того, на Банкову приїжджав і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Консультації за участю Президента повинні, за офіційною інформацією, продовжитися сьогодні, пише Газета 24.

Джерело в керівництві Партії регіонів підтвердило виданню інформацію про переговори, відзначивши, що питання із спікером поки до кінця не вирішене: "Нам потрібний парламент для того, щоб призначити уряд. Звичайно, нам би хотілося бачити спікером Лавриновича. Але за нього не голосуватиме половина НУНС, і під питанням блок Литвина. Запасний варіант – це Плющ. Але у нього немає амбіцій. Йому не потрібне це крісло. А Литвин дуже багато хоче. У будь-якому випадку, розмовлятимемо ще в понеділок", - сказав він.

"В обмін на створення зусиллями Банкової і регіоналів широкої коаліції Президент розраховує отримати підтримку Партії регіонів під час виборів", – розповіло джерело, інформоване про хід переговорів.

За його словами, за формування "ширки" і посаду спікера лідер бізнес-крила Партії регіонів Ринат Ахметов цілком міг пообіцяти Віктору Ющенку допомогу на президентських виборах, чудово усвідомлюючи, що, у разі виходу в другий тур Юлії Тимошенко, у Віктора Януковича не буде шансів на перемогу.

Проте ця спецоперація упирається в одну перешкоду: Віктор Янукович, за інформацією видання, поки не налаштований відмовлятися від боротьби за президентство. Крім того, хто може гарантувати Президентові, що регіонали, діставши і парламент, і уряд, не захочуть провести кардинальну політичну реформу і урізувати повноваження нинішнього гаранта, пише газета.

Даної версії дотримуються і політичні опоненти Президента. "Віктор Ющенко "здав" одного з найближчих людей зі свого оточення (Арсенія Яценюка) заради реалізації домовленості з Партією регіонів. Стратегія на дестабілізацію узяла верх.

Віктору Андрійовичу Ющенку потрібно набратися мужності і сказати, що він готовий формувати більшість з Регіонами", - заявив днями перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко віддасть Ахметову спікера і прем"єра в обмін на президентство - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути