середа, 16 липня 2008 09:16

Україна плавно ввійшла до СОТ

Україна плавно вступила до Світової організації торгівлі, поступово міняючи законодавство, тому чекати явних позитивних або негативних результатів від членства в цій організації не варто.

Про це заявив на прес-конференції заступник міністра економіки Валерій П"ятницький.

"Ми підійшли до членства, привівши у відповідність з нормами СОТ своє законодавство… Торговельний режим приведений у відповідність до норм СОТ. І я не думаю, що бізнес на сьогодні якимсь чином відчує якісь зміни. Всі зміни відбулися ще в 2007 році. І сьогодні середовище стабільне і прогнозоване", - наголосив П"ятницький.

При цьому він відзначив, що зміни можуть бути викликані початком переговорів з Європейським Союзом про створення зони вільної торгівлі.

"Отут у нас буде дуже багато роботи, яка стосується і змін законодавства, адаптації до умов ведення бізнесу разом з ЄС. А що стосується СОТ, то жодних сюрпризів вже не буде", - відзначив заступник міністра.

Він наголосив, що на сьогодні немає фактів, що свідчать про те, що вступ до СОТ негативно позначиться, зокрема, на виноробстві і сільському господарстві, про що заявляли раніше деякі експерти.

Також П"ятницький наголосив, що дуже складно відстежити вплив двомісячного членства України в СОТ на скорочення зростання промислового виробництва.

Крім того, він висловив сумнів, що членство України в СОТ вплинуло на зростання негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна плавно ввійшла до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути