Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2024 11:31

Угорщина легалізуватиме українців навіть з протермінованими паспортами

Угорщина легалізуватиме українців навіть з протермінованими паспортами
Угорщина легалізує українців, що не можуть поновити паспорт під час воєнного стану. Фото: pixabay.com

Угорський уряд видав указ, за яким громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання навіть із протермінованим паспортом.

Указ, виданий у Будапешті, діятиме поки в Угорщині триває надзвичайний стан і протягом 6 місяців після його завершення, повідомляє "Європейська правда".

"14 червня вийшов указ про врегулювання дійсності закордонних паспортів громадян України. Він визначає, що посвідчення особи за кордоном вважається дійсним під час запровадженого в Угорщині надзвичайного стану", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан обурений: Угорщину покарали штрафом у €200 млн

При оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважатиметься чинним і посвідку на проживання може бути видано. Зокрема й протягом пів року після припинення надзвичайного стану в Угорщині.

Ця норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини. Уперше надзвичайний стан в Угорщині оголосили 11 березня 2020 року через пандемію коронавірусу, він з незначними змінами діяв до червня 2022-го.

Країни НАТО обмежили обмін інформацією, зокрема й розвідувальною, з Угорщиною. Причинною є антиукраїнська та антизахідна позиція прем'єр-міністр країни Віктора Орбана, який відверто підтримує Росію.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина легалізуватиме українців навіть з протермінованими паспортами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути