четвер, 11 грудня 2008 16:35

У Ющенка кажуть, що коаліції поки що не існує

В секретаріаті президента вважають, що юридично оформленої коаліції поки що не існує, і це ставить під загрозу питання виходу з політичної та економічної кризи.

Таку думку висловив заступник глави секретаріату президента Петро Олійник у четвер, повідомляє прес-служба президента.

Так, він зазначив, що учасники робочої групи від НУ-НС, які були уповноважені на розгляд проекту коаліційної угоди, цей проект не розглядали.

"Коаліційна угода таємно підписана без погодження депутатів фракції заступником керівника фракції, що суперечить положенню про фракцію, де передбачено підписання угоди керівником фракції", – сказав Олійник.

Він додав, що проект коаліційної угоди, який був на руках у одного з депутатів і який підписав Борис Тарасюк, повністю повторює коаліційну угоду між ПР та БЮТ.

"Виглядає, що прем"єру все одно, з ким підписувати угоду: з ПР, з НУ-НС чи з комуністами. Це свідчить про повну відсутність хоча б паростків партійної ідеології та нехтування державницькими інтересами на потребу власних амбіцій", - заявив Олійник.

"Головне завдання – залишитися при владі у будь-який спосіб", – додав він.

Олійник зауважив, що у цьому проекті є положення, які не відповідають Конституції та можуть призвести до руйнування української держави. Йдеться, зокрема, про мовне питання, скасування інституту голів обласних державних адміністрацій.

В вівторок ВР обрала спікером Володимира Литвина. Раніше Ющенко наполягав на кандидатурі Івана Плюща на цю посаду.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Від НУНС угоду підписав заступник лідера фракції Борис Тарасюк. Пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка кажуть, що коаліції поки що не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути