вівторок, 04 квітня 2017 23:16

У новобраного голови фракції БПП замало авторитету в парламенті

У новобраного голови фракції БПП замало авторитету в парламенті
Артур Герасимов. Фото: politkuhnya.info

Новообраний голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов не є ані впливовою людиною, ані політичним важковаговиком.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віталій Бала.

"Голова фракції має бути авторитетною та впливовою людиною. Таким собі політичним важковаговиком. І не лише тої політичної сили, яку він представляє. Тим більше, найбільшої фракції у парламенті. За яку, умовно кажучи, голосували люди. Герасимов таким не є. Більше того, в нього мало харизми. Саме з точки зору іміджмейкерства. Адже він має доносити свої позиції та переконувати громадян. Тому поки не зрозуміло, чому призначили саме його. Можливо, є якісь інші мотиви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий керівник президентської фракції перерахував свої завдання

Посада голови фракції може стати, як трампліном вгору, так і спуском вниз, вважає політолог:

"За словами Герасимова, його завдання підвищувати ефективність парламенту та вносити певні законопроекти. Це правильні речі. Але вони не мають відношення до його нових обов'язків. Це має робити депутат. З іншого боку, Герасимов вносив дуже гарні законопроекти. Хоча і не міг їх просувати. Зрештою, наскільки він ефективний менеджер, покаже час. І наскільки фракція буде дисциплінованою. Можливо, при ньому вона буде найефективнішою. Або навпаки. Побачимо це при ключових голосуваннях".

Представника президента в парламенті Артура Герасимова обрали керівником фракції "Блоку Петра Порошенка". Він змінив Ігоря Гриніва. 23 березня той пішов з посади за власним бажанням. Обіймав цю посаду з травня 2016 року.

Тепер представляти Порошенка в Раді буде народний депутат від БПП Ірина Луценко

У 2014 році Герасимов очолював виборчий штаб Порошенка на Донеччині. Організовував президентські та парламентські вибори. Восени 2014 року на дострокових виборах пройшов у Верховну Раду від БПП. Був 43-ім у партійному списку.

Він член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони та голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Зараз ви читаєте новину «У новобраного голови фракції БПП замало авторитету в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути