вівторок, 20 червня 2017 23:45

У них тваринні інстинкти: експерт про купівлю чиновниками дорогих авто

У них тваринні інстинкти: експерт про купівлю чиновниками дорогих авто
Черкаська обласна рада має купити легковий автомобіль вартістю 1,4 млн гривень. Фото: carlease-deals.com

Автопарки наших чиновників мають спроститися, а самі автівки повинні бути бюджетніші. Про це Gazeta.ua розповідає блогер Сергій Іванов. Коментує рішення Черкаської обласної ради купити автівку за 1,4 млн гривень.

"Придбання таких коштовних автівок владою – це дикунство. Агресивний спротив нормам цивілізації та спадок радянщини. Коли всі стояли в чергах на автомобілі, в цей час секретарі райкомів та обкомів пересувалися на чорних Волгах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники мають їздити на громадському транспорті – експерт

На думку Іванова, чиновницькі автівки мають бути економними та простішими:

"Громада має забезпечити чиновнику умови для роботи. Але не за рахунок таких машин. Потрібно думати і про її економію. Такі автівки як, наприклад, Infiniti жеруть дуже багато пального. Я не пропоную їм купувати Daewoo Lanos чи ZAZ . Чиновник мусить пересуватися на притомних машинах. Але вони не мають бути задорогі. Не обов'яково нові. Можна купити якийсь джип Prado 2008 року. Коли був з робочим візитом в НАТО, бачив Джона Керрі (68-й Держсекретар США. – Gazeta.ua), що приїхав на старому Ford Explorer. Якщо ж на дорогій машині пересуватиметься чиновник облради, то він, фактично, відбирає гроші у людей. Ті чиновники, що купують такі дорогі машини – мають якісь психологічні травми".

Черкаська обласна рада має купити легковий автомобіль вартістю 1,4 млн гривень. 3 липня відбудеться аукціон по його купівлі.

За документами це має бути білий автомобіль 2017 року випуску. Йдеться про 5-місну повнопривідну автівку із шкіряним салоном. Об'ємом бака у 80 літрів. Потужністю не нижче 330 к.с. Під ці характеристики підходить Infiniti Q70.

Головою Черкаської облради є висуванець БПП "Солідарність" Олександр Вельбівець.

Зараз ви читаєте новину «У них тваринні інстинкти: експерт про купівлю чиновниками дорогих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути