понеділок, 29 вересня 2008 12:44

Троє "рухівців" не підписалися під коаліцією з БЮТ

Я не підписував документ, ініційований Володимиром Ар"євим. З "рухівської" депутатської групи, яка складається з 6 осіб, його не підписали також Іван Стойко і Роман Ткач.

Про це повідомив народний депутат України від блоку НУ-НС, один з лідерів Народного руху України Ярослав Кендзьор, коментуючи інформацію, що вже 30 з 72 членів фракції НУ-НС підписалися за створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Кажучи про те, чи продовжуються консультації між фракціями блоку Тимошенко і НУ-НС щодо створення парламентської більшості, політик зазначив: "За вихідні, як мені повідомив Роман Зварич, за суботу і неділю ніяких контактів, консультацій, переговорів між БЮТ і "Нашою Україною - Народною самообороною" не було. Правда, зараз "Народну самооборону" можна не озвучувати, тому що зрозуміло, куди вона попрямувала (політик натякнув на те, що депутати НС у разі перевиборів мають намір приєднатися до БЮТ. - ред.)".

Ярослав Кендзьор звинуватив фракцію БЮТ в небажанні підписати загальну заяву, "в якій повинно бути записано, що БЮТ зобов"язується не долати вето президента на ті закони, які були прийняті фракціями ПР і БЮТ".

"БЮТ не погоджується навіть на компромісний варіант загальної заяви щодо Грузії. На цьому переговори і забуксували", - зазначив він.

"Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня ці переговори поновляться і, можливо, буде знайдений якийсь компроміс. Якщо є бажання у Юлії Володимирівни відновити діяльність коаліції із залученням третього суб"єкта - фракції Блоку Литвина", - додав політик.

Нагадаємо, в п"ятницю, 26 вересня, депутати з фракції блоку НУ-НС почали збирати підписи за створення коаліції у складі трьох - НУ-НС, БЮТ і БЛ.

Оскільки рішення ухвалюється більшістю у фракції, то в такому разі потрібно 37 підписів, - зазначив Володимир Ар"єв, депутат від блоку, член "Народної самооборони".

За його словами, якщо буде 37 підписів, то депутати, незалежно від думки решти членів блоку, зможуть разом з БЮТ домовитися з Володимиром Литвином про створення коаліції.

Керівник фракції НУ-НС в парламенті В"ячеслав Кириленко висловив незадоволеність ініціативою своїх соратників і назвав її кулуарною, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Троє "рухівців" не підписалися під коаліцією з БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути