неділя, 19 травня 2019 13:12

Торкнулись мільйонів людей: Епіфаній нагадав про наслідки політичних репресій

Торкнулись мільйонів людей: Епіфаній нагадав про наслідки політичних репресій
Сьогодні, 19 травня в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. Фото: Уніан

У роки раяднських політичих репресій знищили майже 200 тис. українських громадян.

"Понад 80 років тому в Києві сталася одна з найкривавіших ночей в історії сталінського Великого терору. 19 травня 1938 року у в'язницях НКВС розстріляли 563 особи. Загалом в ті роки масових репресій, за оцінками істориків, знищили майже 200 тисяч наших співгромадян. Загалом радянські політичні репресії торкнулися мільйонів людей", - написав у Facebook предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вшановують пам'ять жертв політичних репресій

У День пам'яті жертв політичних репресій українці згадують трагічні події, які стали наслідком насильницького впровадження комуністичної ідеології.

"Цього дня маємо згадати про те, що Великий терор міг би не стати реальністю, якби пануюча на той час ідеологія войовничого атеїзму не створила умов для виправдання найжорстокіших злочинів проти людяності. На прикладі більшовизму бачимо, як заперечення Бога призводить до появи злочинної ідеології, що засліплює людей і робить їх жорстокими, позбавляє моралі, спустошуючи людські серця", - наголосив Епіфаній.

В Україні день пам'яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом президента від 21 травня 2007 року щорічно у третю неділю травня.

Зараз ви читаєте новину «Торкнулись мільйонів людей: Епіфаній нагадав про наслідки політичних репресій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути