понеділок, 29 вересня 2008 11:12

Тимошенко теж замішана в постачання зброї до Грузії

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував висновки тимчасової слідчої комісії ВРУ, яка займалася з"ясуванням питання, чи поставляла Україна зброю до Грузії.

"У цій всій історії відображений внутрішньополітичний аспект. Тобто елементи заангажованості у діях і заявах комісії напевно присутні", - сказав політолог. На його думку, необхідно оприлюднити повністю сам звіт і дати можливість висловити свої контраргументи протилежній стороні.

Фесенко звернув увагу на дуже важливий аспект, про який, як зауважив політолог, або не знають, або свідомо забувають.

За словами експерта, дозвіл на продаж зброї дає не Президент, а прем"єр-міністр.

"Ось це питання для того, щоб розбиратися серйозно і об"єктивно – постачання зброї до Грузії йшли і у період прем"єрствування Януковича, і, природно, у період останнього прем"єрствування Тимошенко", - зазначив Фесенко.

Тому, на думку експерта, треба бути об"єктивними і говорити не тільки про роль Ющенка.

"Звичайно, Президент через певну політичну солідарність з Саакашвілі, через офіційні договірні зобов"язання між Україною і Грузією міг політично сприяти цьому процесу", - сказав він.

"Але жодна офіційна операція з продажу зброї не могла здійснюватися без дозволу Кабінету Міністрів і особисто прем"єр-міністра. Адже саме глава уряду скріпляє підписом усі документи з продажу зброї в інші країни", - повідомив політолог ForUm"у.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко теж замішана в постачання зброї до Грузії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути