вівторок, 25 березня 2008 11:24

Тимошенко не зможе втримати ціни на бензин - експерт

Український уряд не зможе утримувати ціни на паливо. Таку думку висловив аналітик консалтингової компанії UPECOСергій Куюн в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

Кабінет міністрів планує підписати з нафтотрейдерами, які працюють на українському ринку, меморандум про партнерство. Експерт Сергій Куюн вважає, що численні меморандуми не змусять операторів нафторинку знизити ціни на українських заправках, якщо в світі паливо дорожчатиме.

За його прогнозами, до кінця березня за літр бензину А-95 українці будуть змушені платити більш ніж 6 гривень. Експерт розповідає, що в партнерському меморандумі цього року визначається приблизний "ціновий коридор", проте дотримуватися його нафтотрейдери не зобов"язані, оскільки тоді це буде вже державне регулювання.

"По суті, це декларативний акт доброї волі. Уряд сподівається від цього на стабільні ціни. Всі так чекають цього меморандуму - ми підпишемо, і все у нас буде чудово. А нафтовики вкладають в цей документ значно більше, а саме як уряд може допомогти цьому ринку. Мова йде про зміні будівельних норм, документації, а не про ціну", - констатує Куюн.

Експерт упевнений, що цей документ матиме такий же ефект, як і попередні меморандуми, які щорічно виконуються тільки на 10%.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не зможе втримати ціни на бензин - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути