Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 08:12

Стрілець у Трампа міг покушатися й на Байдена - ФБР

Стрілець у Трампа міг покушатися й на Байдена - ФБР
Нападник на Трампа обирав ціль упродовж місяців. Фото: eastnews.ua

У США 20-річний Томас Крукс, який скоїв замах на колишнього президента США Дональда Трампа в середині липня, кілька місяців вирішував, у якого публічного діяча стрілятиме.

Нападник понад 60 разів шукав інформацію про Трампа та Джо Байдена, заявило Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки, пише Reuters.

"Крукс шукав інформацію про кандидата в президенти від Республіканської партії та його тодішнього суперника, президента Байдена. Зрештою на початку липня він зареєструвався для участі в мітингу Трампа в Пенсильванії", - встановили в ФБР.

Нападник шукав заходи передвиборчої кампанії Трампа ще у вересні 2023-го, а у квітні почав шукати заходи передвиборчої кампанії обох кандидатів неподалік від місця, де він жив у західній Пенсильванії. Крім того, він цікавився датами президентських з'їздів як Республіканської, так і Демократичної партій.

"Ми побачили тривалі, детальні зусилля з планування атаки. Тобто він розглядав будь-яку кількість подій або цілей", - заявив керівник ФБР Кевін Ройек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп отримав нове обвинувачення

ФБР ще не змогло визначити, що спонукало Крукса скоїти замах на Трампа. Дані з його електронних пристроїв свідчать, що він цікавився різними ідеологіями. Але наразі не вдалося виявити, чи мотивували його якісь конкретні погляди.

Також слідчі не знайшли жодних доказів, що стрілець мав спільників або діяв в інтересах іноземної держави. У його організмі не було виявлено слідів незаконних препаратів чи алкоголю.

На колишнього президента США Дональда Трампа скоїли замах під час передвиборчого мітингу у штаті Пенсільванія. Експрезидента вивели й евакуювали з місця події. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що він отримав поранення у вухо.

Окружний прокурор повідомив про двох загиблих внаслідок інциденту. Це - особа, яка стріляла та один з глядачів. Ще один глядач перебуває у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Стрілець у Трампа міг покушатися й на Байдена - ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути