понеділок, 25 травня 2015 16:39

Семиволос радить не панікувати через можливий наступ Росії

Семиволос радить не панікувати через можливий наступ Росії
Фото: www.unian.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос не виключає, що найближчим часом можливий наступ російських військ на Донбасі. Так в коментарі Gazeta.ua він прокоментував статтю в Der Spiegel про те, що Росія не планує знову наступати.

Експерт нагадав, що президент Петро Порошенко та прем'єр Арсеній Яценюк говорили про те, що влітку може відбутися новий наступ російських військ. "Я більше довіряю інформації, яку отримують президент та прем'єр, аніж журналіст журналу Der Spiegel. Не факт, що обов'язково так станеться. Це не стовідсотково. Але нам треба бути готовими до такого можливого сценарію розвитку подій. Бо ситуація може розвиватися від поганого до гіршого", - наголосив Семиволос.

Він закликав пресу не поширювати неперевірену інформацію, якої дуже багато у соцмережах, не сіяти панічні настрої серед населення та не "грати в нову улюблену українську гру: Все пропало - нас зливають".

Директор Центру близькосхідних досліджень пояснив, що неможливо сказати, що може стати поштовхом до наступу. "Це може бути подія, яка в футурології називається "чорним лебедем". Це те, що не можуть передбачити навіть експерти та розвідники. Завжди треба залишати певний відсоток на такого роду події", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Семиволос радить не панікувати через можливий наступ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути