четвер, 25 жовтня 2007 10:52

Рудьковський розповів Ющенку, як він повинен працювати

Міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський називає неконструктивну позицію президента Віктора Ющенка щодо підготовки до Євро-2012.

Так він прокоментував заяву Ющенка щодо будівництва доріг, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Мінтрансзв"язку.

Рудьковський заявив, що "активний розвиток мережі доріг, у тому числі в рамках підготовки до Євро-2012, можливо лише на концесійній основі, законодавче поле для чого в Україні відсутній саме з вини Президента".

"До того, як когось критикувати за повільну роботу, Віктору Ющенко варто було б зазирнути у свої папери і підписати закон про виділення земель для стратегічних державних об"єктів, який у секретаріаті чекає з квітня", - зазначив він.

"Непідписання законів і блокування роботи вищого законодавчого органа є демонстрацією безвідповідальності президента за процеси в країні", - вважає міністр транспорту.

Крім того, за словами Рудьковського, рішення щодо розпуску Верховної Ради заблокувало подальший розгляд нової редакції закону про концесії.

"Оскільки ухвалення цих законів є основною умовою інвесторів для участі в проектах будівництва доріг на концесійній основі, то саме дії президента блокують підготовку інфраструктури для прийняття Україною чемпіонату", - вважає міністр-соціаліст.

"Після низки дій голови держави, що внесли невизначеність у можливий механізм роботи концесіонерів доріг в Україні, жоден інвестор зараз не готовий вкладати гроші, поки його права й обов"язки не будуть закріплені законодавчо", - завив він.

"Тому якщо президент і надалі не буде підписувати закони, то і сам не зможе приїхати на матч Євро-2012", - додав міністр транспорту і зв"язку.

Як відомо, у середу Ющенко заявив, що шанси проведення в Україні фіналу Євро-2012 залежать від готовності спортивної інфраструктури. Більш активними в підготовці до чемпіонату, на його думку, повинні бути міністерства, причетні до розвитку загальної інфраструктури в Україні. Зокрема – Мінтранс.

Нинішній склад Кабінету міністрів з початком роботи Верховної Ради 6 скликання і створенням більшості буде розпущений і переобраний.


За матеріалами: Ліга, Украинская правда.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський розповів Ющенку, як він повинен працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути