понеділок, 09 квітня 2007 15:05

Рада за одночасні вибори президента, парламенту та референдум по НАТО

Рада за одночасні вибори президента, парламенту та референдум по НАТО

На сьогоднішньому засідання Верховна Рада ухвалила звернення до народу, в якому знову наголосила, що народні депутати - проти незаконно призначених дострокових виборів.

Дорогі співвітчизники, у ці святкові великодні дні звертаємося до кожного з вас з великою турботою.

Над Україною нависла небезпека громадянського розбрату і втрати державності. Причина того – спроба вчинити державний переворот під виглядом дострокового припинення повноважень парламенту.

Прекрасно усвідомлюючи, що для видання відомого указу президента України немає ніяких підстав, Віктор Ющенко намагається шантажувати Конституційний та інші суди, зупинити роботу парламенту, зобов"язати уряд вдатися до незаконних кроків.

До антиконституційних, протиправних дій примушують Службу Безпеки та армію, йде стеження за депутатами, членами уряду, ЦВК, суддями КС.

Провокативні акції громадянської непокори безпосередньо спрямовуються штабом на чолі з керівником Секретаріату президента України.

Відбувається відверта боротьба за владу. Це спроба реваншу політичних сил, що не мають достатньої підтримки серед виборців, що за час свого абсолютного верховенства в Кабінеті міністрів та всіх ланках виконавчої влади довели свою неспроможність.

Вони здатні були розтринькати величезні кошти від приватизації, довести до банкрутства транзитну газову систему, влізти в астрономічні борги перед зарубіжжям, підняти ціни на м"ясо, цукор, бензин та інші товари, спровокувати своїми авантюрами зростання тарифів та цін на комунальні послуги.

Йде цілеспрямована протидія зусиллям парламенту і уряду щодо зміцнення економіки й фінансової системи.

Авантюристи розуміють, що послідовне підвищення добробуту людей, яке є головним завданням і практичними результатами для парламентської коаліції та уряду, не залишає їм шансів на перспективу.

Саме тому вони спекулюють на темах мови, церкви, соборності, встановивши фальшиву монополію на патріотизм, хоч розуміють, що її не існує, що справі України їх опоненти віддані не менше.

Різниця лише в тому, що одні про любов до України галасують, інші стверджують щоденною буденною роботою.

Звертаємося до тих, хто залучається реваншистами до вуличних антиконституційних акцій.

Ви не за Україну і не за правду боретеся. Вашими руками кілька авантюристів хочуть повернути собі можливості узурпувати владу. Щоб знову на хлібні місця садити родичів, кумів і сватів, ще міцніше осідлати газову трубу, продовжувати шкідливі для держави та вигідні особисто експерименти в міліції та збройних силах, опанувати систему кришування при збиранні податків.

Це тривожить не лише нас, турбує демократичні кола парламенту та уряду європейських та інших країн світу.

Ми не проти дострокових виборів. Ми проти незаконно призначених виборів. Проти створення прецеденту, що приведе Україну до стану недавньої Югославії. Схоже, це і є метою оточення президента України та його зарубіжних наставників. Ми проти громадянських конфліктів.

Попереджаємо про відповідальність президента України Віктора Ющенка та всіх, причетних до організації конфліктів, за їх наслідки.

Ми за одночасні дострокові вибори президента, парламенту та проведення з волі народу референдуму щодо вступу до НАТО.

Досить спекулювати на зрозумілих речах, досить привласнювати право на абсолютну істину.

Звертаємося до посадовців усіх рівнів з вимогою керуватися статтею 19 Конституції України, яка попереджає: ніхто не може примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Закликаємо всіх вас, хто хоче жити в заможній демократичній країні, мати гарантії для роботи, зарплати, пенсії і стипендії, мати гарантії для лікування і спокійне життя, підтримати дії парламенту і уряду, створених на основі вашого вибору.

Захистимо Конституцію і права людей! За конституційний лад і єдність країни!



Зараз ви читаєте новину «Рада за одночасні вибори президента, парламенту та референдум по НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути