Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 17:38

"Тимошенко стала політичним конкурентом Ющенка"

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко стала політичним конкурентом Президента України Віктора Ющенка.

Таку думку в інтерв"ю сайту "Гарт" висловив політолог Дмитро Видрін, коментуючи заяву Тимошенко щодо можливості розриву союзу із Президентом.

"Якщо прем"єр фактично блокує трибуну, з якої Президент повинен виступати зі стратегічним посланням, то про яке союзництво може йти мова", - сказав Видрін.

За його словами, прем"єр вже не союзник, а скоріше політичний конкурент, якщо не ворог Президента.

"Я не знаю, що ще можна було зробити, щоб ввести країну у вир подібної конфронтації. Все, що можна уявити, Тимошенко уже зробила. Для поглиблення хаосу і економічної кризи, політичної та парламентської, залишилося хіба що спалити Верховну Раду", вважає експерт.

На думку Видріна, причиною політичної конфронтації є дуже жорстка конкуренція за "проектну нішу".

"Президент учора намагався повернутися в проектну нішу і знову почати займатися тим, чим повинен займатися Президент в цивілізованій європейській державі - пропонувати країні проект швидкого та ефективного розвитку. Цей проект можна критикувати, з ним можна полемізувати, але щоб його блокувати?! Це можна пояснити лише тим, що хтось інший бачив себе саме у цій проектній ніші", - пояснив експерт.

"Зараз іде жорстка боротьба за те, хто буде головним "проектантом" в країні", - сказав Видрін, додавши: "Президент гадає, що він за статусом, за волевиявленням народу, який голосував за нього, за традиціями Європи повинен бути цим "проектантом", а Юлія Володимирівна бачить себе і тільки себе у цій ролі та вважає, що лише їй належить право обрання проектів мегарозвитку України".

За його словами, важко сказати, чи така надвпевненість Тимошенко у своїх силах і бачення себе "головним архітектором країни" випливає з рис її характеру, чи це скоріше є впливом оточення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко стала політичним конкурентом Ющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути