пʼятниця, 25 квітня 2008 11:12

"Регіони" та БЮТ готові подолати вето Ющенка

У парламентському комітеті з питань регламенту не згодні з рішенням президента повернути у Верховну Раду закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради" і рішенням Конституційного Суду з цього питання.

Як пише "Комерсант-Україна", перший заступник голови комітету, депутат від БЮТ Сергій Сас вважає, що "рішення Конституційного Суду – це додатковий інструмент впливу (президента)".

У Верховній Раді готові піти на загострення відносин і подолати вето глави держави – якщо це відбудеться, президент буде змушений підписати закон, до якого має претензії, зазначає видання.

Президент Віктор Ющенко повернув у парламент на доопрацювання зі своїми пропозиціями закон "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради" від 8 квітня, за який проголосували 359 народних депутатів.

Він нагадав, зокрема, що 1 квітня Конституційний Суд скасував постанову парламенту "Про регламент Верховної Ради", пояснивши, що його діяльність повинна регламентуватися не депутатською постановою, а винятково законом.

За інформацією газети, у Партії регіонів і БЮТ готові повторно проголосувати за закон про регламент.

"Це те питання, коли Рада повинна об"єднатися і незалежно від політичних поглядів сказати шановному президенту, що парламент має право і повинен сам організовувати свій порядок", - вважає Сас.

"Ми не сумнівалися, що президент ветує цей закон. Але, я переконаний, вето буде подолане. За це проголосує понад 300 депутатів", - заявив виданню заступник голови парламентського комітету з питань регламенту, депутат від Партії регіонів Василь Кисельов.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" та БЮТ готові подолати вето Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути