четвер, 08 листопада 2007 13:15

"Прагматична" коаліція буде створена між БЮТ, НУ-НС, БЛ і ПР

Експерти Агентства моделювання ситуацій прогнозують, що на основі коаліції блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" в 2009-2010 році буде створено нову коаліцію. Про це сказав заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

"Ми вважаємо, що на першому етапі має бути створена демократична коаліція з "Нашою Україною" і БЮТ, яка повинна створити умови для того, щоб не існувало такої ситуації, коли між парламентськими виборами міняється вектор України. Тому протягом наступних 1,5-2 років ми очікуємо появи "прагматичної коаліції" на основі демократичної коаліції", - сказав він.

За його прогнозами, до такої коаліції приєднаються прагматичні сили із Блоку Литвина й Партії регіонів.

Експерт вважає, що ця "прагматична" коаліція розробить нову стратегію розвитку країни.

"Вони (політсили, які входять до коаліції) створять стратегію розвитку України на найближчі 15-20 років, що навіть не буде переглядатися майбутніми парламентами й урядами України", - припустив він.

Голобуцький зазначає, що однією з умов створення нового формату коаліції буде перебування ПР в опозиції протягом цих 1, 5-2 років (період, коли буде функціонувати коаліція БЮТ-НУНС).

"Партія регіонів, ми вважаємо, зараз займає прагматичну позицію. Вони повинні, звичайно, взяти участь у засіданнях Верховної Ради й зайняти абсолютно комфортну реальну нішу політичної опозиції. Саме її діяльність в опозиції повинна привести до створення майбутньої прагматичної коаліції", - сказав він.

Експерти АМС вважають, що БЛ повинен найближчим часом визначитися зі своєю позицією в Раді 6-го скликання.

"Якщо вони займуть роль таку, як на минулих виборах - роль миротворців, то нічого із цього не вийде, тому що в парламенті таку роль практично неможливо грати, не впливаючи на жодне з голосувань. Тому вони повинні вирішити, йдуть вони в коаліцію чи в опозицію. І там, і там, у принципі, можливо нормальне, комфортне існування й доведення своїх принципів до якоїсь реалізації", - вважає Голобуцький.

Аналізуючи результати кампанії з виборів Ради, експерти прийшли до висновку, найбільш виграшною вона стала для БЮТ і БЛ.

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію в новій Верховній Раді, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Прагматична" коаліція буде створена між БЮТ, НУ-НС, БЛ і ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути