вівторок, 10 квітня 2018 14:29

Порошенко назвав кількість "ихтамнетов" в українських в'язницях

Порошенко назвав кількість "ихтамнетов" в українських в'язницях
Уперше фразу "ихтамнет" застосував президент Росії Володимир Путінм 5 березня 2014 року, відповідаючи на питання про належність військових, які здійснювали захоплення Криму. Фото: УНІАН

В українських в'язницях зараз утримуються 23 російських військовослужбовці.

Про це сказав президент Петро Порошенко на брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Із самої першої хвилини російської агресії Росія категорично відмовляється від того, що Збройні сили РФ беруть участь у збройній агресії проти України, залучені до хімічної атаки в Сирії, тим чи іншим способом причетні до отруєння в Солсбері. Лозунг "ихтамнет" більше ніде у світі не проходить, їм ніхто не вірить. 23 російських солдата та офіцера, які перебувають в українських в'язницях, теж називають "ихтамнет". Це - докази присутності Російської Федерації [на Донбасі]", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "России там нет, там американцы, поляки" - нардеп видав чергову порцію кремлівської пропаганди

Словом "ихтамнет" позначають російських військовослужбовців, які воюють на території іншої держави і наявність яких російська адміністрація заперечує.

7 квітня повідомили про чергову атаку на східну Гуту, під час якої був використаний токсичний газ. Бочкова бомба, яка містила зарин, ймовірно, була скинута з вертольота. Загинули понад 150 людей, більше 1000 постраждали.

У той же день у Держдепі США заявили, що Росія, яка воює на боці сирійського уряду, має нести відповідальність за використання смертоносних хімікатів.

Постпред Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Радбезу заявив, що "ніякої хімічної атаки не було", і попередив США про "тяжкі наслідки".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав кількість "ихтамнетов" в українських в'язницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути