пʼятниця, 07 грудня 2007 09:38

Понад 4 мільйони гривень виплатили родичам Кушнарьова і Оробця

Страхова компанія "Оранта" виплатила родичам загиблих нардепів Євгена Кушнарьова і Юрія Оробця понад чотири мільйони гривень.

Родина загиблого на полюванні "регіонала" Євгена Кушнарьова одержала 2,19 мільйони гривень компенсації, пише газета "Дело".

Родичі "нашеукраинца" Юрія Оробця, який загинув в автокатастрофі — 2,15 мільйони гривень.

Як повідомили в прес-службі страхової компанії "Оранта", відшкодування було у вересні-жовтні.

"З нашої сторони ніяких затримок з компенсацією не було. Гроші ми віддали в той же день, коли нам надійшов страховий платіж від апарата Верховної Ради", — розповіла прес-секретар "Оранти" Олена Кулакова.

Однак у наступному році страхувати парламентаріїв і чиновників зможе не тільки "Оранта", якій раніше щороку Кабміном видавалася ексклюзивна ліцензія.

Право страхувати депутатів, силовиків і інших чиновників було надано страхової компанії "Оранта", тому що вона в той час (кінець 90-х) контролювалася державою.

Цього року уряд постанову не видав. І вже з весни "Оранта" не несла страхової відповідальності за життя і здоров"я представників влади.

"Оранта" уже давно перестала бути державною компанією, а на початку 2005 року зовсім перейшла під контроль казахстанського банку "ТуранАлем", що на той час через різні структури зосередив 45,3% акцій українського страховика.

Уже з нового року обов"язкове державне страхування депутатів і чиновників відновиться.

Уряд дозволив комісії Держфінпослуг видавати ліцензії на здійснення обов"язкових видів державного страхування.

У такий спосіб Держфінпослуг буде сама визначати, кому зі страховиків дозволяти "піклуватися" про представників влади, а кому ні. Для цього комісії потрібно змінити ліцензійні умови.

Незважаючи на те, що ліцензії буде видавати Держфінпослуг, одержати їх буде складно.

Життя і здоров"я парламентаріїв, відповідно до закону про статус депутата, підлягають обов"язковому страхуванню за рахунок бюджету.

Розмір виплати по страховці вираховується, виходячи із суми десятилітнього грошового утримання нардепа (зарплата депутата ВР складає близько 20 тисяч гривень на місяць).

При цьому відшкодування виплачується навіть колишнім парламентаріям, якщо їхня смерть була насильницькою і викликана попередньою депутатською діяльністю.


За матеріалами:  "Дело" , Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Понад 4 мільйони гривень виплатили родичам Кушнарьова і Оробця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути