понеділок, 21 січня 2019 15:39

Політичний експерт: програма Вілкула побудована на позитиві

Політичний експерт: програма Вілкула побудована на позитиві
На думку експерта Павла Рудякова програма Олександра Вілкула вигідно відрізняється від того, що пропонують інші кандидати в президенти. Фото: spzh.news

"Чого виборці чекають від кандидатів в президенти, не може, напевно, точно визначити ніхто. У нашій провінційній демократії, яку демократією вважаємо тільки ми самі, швидше за все, не чекають нічого. Крім, може бути, яскравого шоу. Або нових слоганів в дусі "армії, віри, мови". Про те, що кандидат у президенти пропонує свою програму дій, ми вже встигли забути. Олександр Вілкул про це нагадав. Свій похід в президенти він почав з пропозиції програми. Як це роблять поважають себе і виборців політики в тій самій Європі, в яку ми чи то йдемо, чи то вже прийшли", - поділився своїми враженнями від виступу Олександра Вілкула на своїй сторінці в Фейсбуці еполітолог Павло Рудяков.

Він вважає, що президентська програма Вілкула побудована не на запереченні всього і вся, а на позитиві. Кандидат не стільки критикує, скільки стверджує. Це - шанс для України і для українців. "Хороший шанс, ступінь позитивності якого ще більш зростає від того, що він пропонується в момент, м'яко кажучи, критичної напруги чи не останніх сил і ресурсів держави та її громадян".

На думку експерта, програма Вілкула вигідно відрізняється від того, що пропонують інші кандидати в президенти, починаючи з того з них, який ще не кандидат, але вже президент. Пропозиції Вілкула виглядають справжнім проривом, стверджує Рудяков. "На руїнах національної економіки і національної державності кандидат пропонує продуману систему кроків і заходів, здатних за певних умов перетворити Україну в реальну історію успіху. Уникаючи при цьому прожектерства та зайвого оптимізму. І спираючись на власний, досить багатий, досвід менеджменту в вищих ешелонах бізнесу і влади".

Однак, питання тепер, з точки зору політолога, у тому, чи готові українські виборці чути і сприймати президентські програми, не прив'язуючи їх ні до зовні красивих томосів, ні до дев'яносто п'ятого, шостого, восьмого та інших кварталів. Чи готові повірити в те, що все ще можна виправити, що ситуацію можна врятувати, розгорнувши на сто вісімдесят градусів і вдихнувши нове життя в український державний проект?

"З того, що було озвучено за останні років п'ять-вісім, програма Вілкула виглядає найбільш бажано. Завдання його команди тепер донести сенс того, що пропонується, до людей. Чи вдасться? Час покаже. Причому, найближчий час. Мир і розвиток, на яких кандидат в президенти Вілкул робить головний акцент, потрібні Україні прямо зараз".

Зараз ви читаєте новину «Політичний експерт: програма Вілкула побудована на позитиві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути